ŠPANIJA OSLABLJENA U KINI: Pau Gasol definitivno propušta SP u Kini
Foto: EPA Alejandro Garcia

POVREDA UČINILA SVOJE

ŠPANIJA OSLABLJENA U KINI: Pau Gasol definitivno propušta SP u Kini

Košarka -

Najbolji španski košarkaš Pau Gasol neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kini zbog povrede, potvrdio je selektor reprezentacije Španije Serđo Skariolo.

Centar NBA ligaša Milvokija pretrpeo je prelom kosti u stopalu i neće uspeti da se oporavi i bude spreman do kraja avusta kada počinje Mundobasket.

"Pau je veoma važan za nas i njegovo odsustvo je veliki udarac. On je lider, igrač sa mnogo uspeha. Posle mnogo godina na velikom takmičenju bićemo bez Navara i njega", rekao je Skariolo za španski list As.

Stariji od braće Gasol osvojio je čak 11 medalja sa Španijom, među kojima su dva olimpijska srebra, jedno svetsko i tri evropska zlata.

Španija se na SP nalazi u C grupi sa Iranom, Portorikom i Tunisom i kasnije se ukršta sa D grupom u kojoj su Srbija, Italija, Filipini i Angola.

Golden Stejt je imao više za odmor, pošto se Portland namučio protiv Denvera. Voriorsi su pritom najveći favoriti za krunu. Stoga je i veliki favoriti sa kvotom 1,35 na pobedu Stefa Karija i drugova u prvom meču finalne serije na zapadu. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Golden Stejt – Portland.

Kurir sport/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track