BOŽIĆNO PROKLETSTVO PROGONI LIVERPUL! Engleska bruji o OVOME: Previše čudnih stvari se dogodilo, da bi bilo slučajno! Neko je BACIO KLETVU na Redse! (VIDEO)
Foto: AP

neverovatno

BOŽIĆNO PROKLETSTVO PROGONI LIVERPUL! Engleska bruji o OVOME: Previše čudnih stvari se dogodilo, da bi bilo slučajno! Neko je BACIO KLETVU na Redse! (VIDEO)

Fudbal -

Još jedna sezona bez titule šampiona Premijer lige za nesrećni Liverpul!. Redsi su u nedelju ušli u istoriju lige, pošto su postali drugoplasirani tim sa najviše bodova ikada.

Kao da je neko bacio kletvu na klub sa Enfilda - neverovatnih 29 godina ne mogu da osvoje titulu prvaka Engleske. Nekoliko puta su bili jako blizu, ali ipak nisu uspeli...

Stravična statistika za Liverpul:

* Liverpul je osvojio 97, bodova to bi im bilo dovoljno da budu prvaci u 26 od 27 do sada odigranih sezona Premijer lige i za 117 od 119 titula u istoriji engleske prve lige

* Zanimljivo je da Liverpul kao drugoplasirani tim u Premijer ligi ima samo jedan poraz, a Siti četiri. "Crveni" sa Enfilda završili su takmičenje sa 30 pobeda, sedam remija i jednim porazom i to baš od Sitija početkom ove godine.

foto: AP

Gotovo da je tradicija u Engleskoj da tim koji je na Božić prvi na kraju osvaja titulu. Ta praksa je potvrđena u proteklig deset godina, a samo u tri slučaja nije. Pogađajte... Sva tri puta Liverpul je napravo izuzetak. 2008., 2013. i 2018. godne bili su prvi na Božić, a na kraju nisu uspeli da osvoje titulu.

Engleski mediji ubeđeni su da se radi o nekom prokletstvu koje progoni slavni klub iz Liverpula.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja