JAKA PROVERA ZA SRPKINJE: Košarkašice na turniru u Francuskoj! Maljkovićeva skratila spisak za tri imena
Foto: KSS

završna faza

JAKA PROVERA ZA SRPKINJE: Košarkašice na turniru u Francuskoj! Maljkovićeva skratila spisak za tri imena

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija u četvrtak putuje u Francusku, gde će u Renu učestvovati na izuzetno jakom turniru, na kome će pored domaćina, za protivnika imati i timove Rusije i Turske.

-Turnir u Francuskoj treba da nam pokaže gde smo, koliko smo do sada radile i koliko još i na čemu treba da radimo i mislim da će biti najbolja priprema za Evropsko prvenstvo do sada. Radimo da bi bile najspremnije kada šampionat počne – istakla je Ana Dabović.

Naša reprezentacija je odradila tronedeljne pripreme na Zlatiboru, a u prethodnih desetak dana trenirala je u Beogradu, gde je i odigrala dve pripremne utakmice sa selekcijom Slovačke.

-Očekujem da popravimo igru, da budemo bolje nego na dve utakmice koje smo odigrale protiv Slovačke i da obratimo pažnju na sve stvari na kojima trenutno radimo. Takođe želimo i da se što bolje uigramo. Igraćemo protiv tri jaka tima. To će biti prava provera za nas da vidimo šta sve treba da popravimo u naredne dve nedelje kako bi što spremnije dočekale prvenstvo – rekla je Nevena Jovanović.

Naša reprezentacija grupnu fazu takmičenja na Evropskom šampionatu odigraće u Zrenjaninu gde će za protivnike imate timove Belorusije, Rusije i Belgije.

-U Renu ćemo igrati protiv Francuskinja koje će biti glavne favoritkinje na prvenstvu. Takođe, trudićemo se da što bolje upoznamo Ruskinje koje će nam biti rival u grupi u Zrenjaninu. Na prvenstvu 2015. godine nam nisu ležale, pa se nadam da ćemo pronaći način da igramo bolje protiv njih. Sumnjam da će sve karte biti otvorene, ali će u svakom slučaju biti dobra prilika da proverimo kako možemo da se nosimo sa njima – zaključila je Ana Dabović.

Spisak reprezentativki pred put u Francusku skraćen je za tri imena. U timu na Evropskom prvenstvu neće biti Ivane Race, Jovane Popović i Sare Krnjić.

Evropsko prvenstvo počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track