FINIŠ PRIPREMA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Košarkašice dočekuju Tursku u Vršcu u subotu od 20:30
Foto: Košarkaški savez Srbije

Evrobasket

FINIŠ PRIPREMA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Košarkašice dočekuju Tursku u Vršcu u subotu od 20:30

Košarka -

Posle Zlatibora, Beograda i turnira u Francuskoj, ženska košarkaška reprezentacija Srbije završni deo priprema odrađuje u Vršcu.

Do početka šampionata ostalo je još manje od sedam dana, a izabranice Marine Maljković odigraće ovog vikenda dve pripremne utakmice protiv Turske, od kojih će prva biti otvorena za javnost.

-Zadovoljna sam kako teku pripreme, pogotovo što nemamo većih problema sa povredama, jer je najvažnije da sve devojke budu zdrave. Radimo jako, na detaljima i dve utakmice koje nam slede protiv Turske treba da pokažu u kojoj smo trenutno fazi i šta treba da doradimo do početka Evropskog prvenstva – rekla je Ana Dabović.

Naša reprezentacija prvenstvo otvara 27. juna utakmicom protiv Belorusije. U grupnoj fazi Srbija će u Zrenjaninu odigrati i mečeve protiv Rusije 28, odnosno Belgije 30. juna.

-Veoma smo uzbuđene i željno očekujemo početak prvenstva. Nadamo se da ćemo imati veliku podršku sa tribina. Nedavno smo se vratile sa turnira u Franuskoj, gde smo imale tri jake utakmice i videle smo šta nas očekuje na šampionatu. Nadam se da će nam se sve kockice poklopiti i da ćemo ostvariti za početak prolazak grupne faze, što je i prvenstveni cilj, a posle ćemo korak po korak da razmišljamo o ostalom – istakla je Maja Škorić.

Turnir u Francuskoj dao je jasniju sliku selektorki Marini Maljković na čemu još treba da se radi u narednih sedam dana. Srbija je u Renu izgubila od Rusije, ali je zato uspela da savlada Tursku i Francusku.

-Već smo dva dana u Vršcu i pripreme teku u najboljem redu. Želimo da u što boljoj formi dočekamo prvenstvo i da se u što boljem svetlu pokažemo našoj publici u našoj zemlji – zaključila je Dragana Stanković.

Prvi deo Evropskog prvenstva igra se u Letoniji i u Zrenjaninu i Nišu od 27. juna, a druga faza je na programu u „Štark areni“ u Beogradu od 2. do 7. jula.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track