EVROPSKO PRVENSTVO

ONE NISU SAMO DOBRE KOŠARKAŠICE, VEĆ I PRAVI HEROJI Selektorka Maljković posle osvojene bronze: Ova medalja mi ima jednaki sjaj, težinu i vrednost kao i prethodne dve (KURIR TV)

Košarka -

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas posle osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu da ostvareni rezultat za nju ima podjednak značaj kao i odličja s prethodnih takmičenja.

"Da poredim medalje... Ova medalja mi ima jednaki sjaj, težinu i vrednost kao i one dve medalje. Prošli smo kroz težak period, držale smo zajedno kao tim, igračice su sve vreme držale zajedno i da toga nije bilo, ne bi bilo ni ove medalje. Veoma je važno što smo osvojili ovu medalju", rekla je Maljković novinarima u Beogradskoj areni.

Srbija je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Srbiji i Letoniji, pošto je u utakmici za treće mesto u Beogradskoj areni pobedila Veliku Britaniju sa 81:55.

"Čestitam ekipi i svima koji su bili tu sa nama prethodna dva meseca. Mislim da su ove devojke dokazale da nisu samo dobre košarkašice, već da su pravi heroji, pre svega zbog načina na koji se bore, kako igraju... To je moj prvi osećaj posle osvajanja medalje", rekla je ona.

foto: Starsport©

Upitana da li se na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u februaru može očekivati isti tim, Maljković je rekla da veruje da neće doći do velikih promena.

"Koliko budu zaslužile, kako budu igrale, kako se budu ponašale... Šalim se. Samo je važno da postoji takmičenje, da se okupljamo, da ništa ne propuštamo i da budemo u samom vrhu svetske, odnosno evropske košarke. Propatili smo zbog pauze tokom SP. Dok su drugi igrali mi ništa nismo radili. Prijateljske utakmice ne mogu da se porede sa zvaničnim takmičenjem. Dolazi smena generacija, ali nekako verujem da će opet vodeće igračice biti tu za naredne potrebe reprezentacije", rekla je ona.

Novinare je zanimalo da li će možda jedan od kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre biti igran u Srbiji, a Maljković je rekla da je "mudro razmišljati o tome".

"Sigurna sam da će čelni ljudi da porazmisle na tu temu, s obzirom na to da smo s ovom medaljom pokazali da nam je lepo da igramo kod kuće", rekla je Maljković.

kurir.rs / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track