GASOL PRETI I SRBIJI: NBA prsten nije dovoljan, hoću da budem prvak sveta sa Španijom
Foto: EPA / Tolga Bozoglu

jasan cilj

GASOL PRETI I SRBIJI: NBA prsten nije dovoljan, hoću da budem prvak sveta sa Španijom

Košarka -

Košarkaš Toronta Mark Gasol biće glavna uzdanica selektora Serđa Skariola na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, na kojem Španija ima najveće ambicije.

On je govorio je za sajt FIBA o predstojećem Mundobasketu i otkrio da se njegove ambicije za 2019. godinu ne završavaju na osvajanju šampionskog prstensa Raptorsima.

- Nedavno sam osvojio NBA šampionski prsten, ali i dalje želim da osvajam trofeje. Otkad igram za seniorsku reprezentaciju osvojio sam mnogo medalja, ali bih želeo da pomognem momcima u osvajanju još jedne. Sve što radimo u reprezentaciji radimo za istoriju španske košarke - rekao je Mark Gasol.

- Uvek sam silno motivisan kada igram za nacionalni tim. Tu se ispoljava moja ogromna ljubav prema ovoj igri. Uvek želim da imam što je moguće ispunjeniju karijeru da osećam istu motivaciju i strast. Jedva čekam da se zajedno sa saigračima nadmećem u Kini za titulu prvaka

- Biće ovo vrlo konkurentan turnir, verovatno jedan od najboljih svih vremena. Svi smo uzbuđeni - zaključio je košarkaš Toronta.

Španija se nalazi u Grupi C sa Portorikom, Iranom, i Tunisom, a upravo se sa njima na putu ka medalji ukršta Grupa D u kojoj su Srbija, Italija, Angola i Filipini.

Gasol ima 34 godine, a u februaru 2019. godine pojačao je Toronto Reptorse, sa kojima je na kraju sezone postao NBA prvak prvi put u karijeri.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track