DA LI JE OVO POSAO IZ SNOVA? Kada čujete koliko arbitri zarađuju po utakmici u Superligi, poželećete da budete sudija! Pojedini fudbaleri bi im pozavideli!
Foto: Filip Plavčić

ZANIMLJIVO

DA LI JE OVO POSAO IZ SNOVA? Kada čujete koliko arbitri zarađuju po utakmici u Superligi, poželećete da budete sudija! Pojedini fudbaleri bi im pozavideli!

Fudbal -

Juče je i zvaničko počela nova sezona Superlige Srbije, a najveći teret će kao po običaju poneti arbitri.

Ono što su se mnogi pitali i što je mnoge zanimalo, konačno je postalo javno i dostupno. Otkriveno je koliko sudije zarađuju za deljenje pravde na utakmicama Superlige, ali i nekih nižih liga.

Sudija utakmice Superlige po meču inkasira 60.000 dinara, dok je naknada za suđenje u Prvoj ligi Srbije prepolovljena, na 30.000 dinara. Zajednica klubova Superlige i Prve lige Srbije je odredila naknade za obavljanje službenih dužnosti na utakmicama pod okriljem te dve organizacije, a najviše zarađuju glavni arbitri.

Nakon njih, prvi sledeći su pomoćnici. U elitnom rangu po utakmici zarađuju 36.000 dinara, a u Prvoj ligi Srbije po 20.000. Četvrti sudija za odrađenu utakmicu zaradi 24.000 dinara (Superliga), odnosno 16.000 (Prva liga Srbije).

Super kontrolor i stručni posmatrač suđenja, delegat i kontrolor za bezbednost zarađuju istu svotu. U Superligi po 18.000 dinara za meč, a u Prvoj ligi Srbije 15.000.

foto: Printscreen

Ako se uzme u obzir da sudije mesečno sude po tri do četiri utakmice, možemo doći do zaključka da glavni arbitri za 30 dana inkasiraju od 180 000 do 240 000 dinara, što morate se složiti nije malo. Ne treba zaboraviti ni to da često ovi glavni arbitri budu i kontrolori na nekim utakmicama niže lige.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track