OVO JOŠ NIJE VIĐENO U NBA LIGI: Dvajt Hauard potpisao negarantovani ugovor sa Lejkersima! Supermen se posle šest godina vratio u Los Anđeles
Foto: Profimedia

Dan za dan

OVO JOŠ NIJE VIĐENO U NBA LIGI: Dvajt Hauard potpisao negarantovani ugovor sa Lejkersima! Supermen se posle šest godina vratio u Los Anđeles

Košarka -

Dvajt Hauard, osmostruki Ol-star igrač, trostruki odbrambeni igrač godine i samoprozvani Supermen, posle šest godina se vratio u Los Anđeles Lejkerse, i to sa nesvakidašnjim ugovorom.

Dve strane su potpisale negarantovani ugovor, po kojem će petostruki član najbolje NBA petorke igrati "dan za dan" i za svaki od njih zaraditi po 14.490 dolara.

Lejkersi će moći u svakom trenutku da raskinu ugovor sa Hauardom, a ukoliko on izgura sezonu do kraja dobiće 2.6 miliona dolara, tačno onoliko koliko se odrekao kako bi raskinuo ugovor sa Memfisom.

Ugovori "dan za dan" se obično daju igračima iz Razvojne lige i to na najviše deset dana, kako bi se popunili rosteri. Ugovor kakav je potpisao igrač kalibra Hauarda nikada nije zabeležen u NBA ligi. Sličan ugovor je pre mesec dana potpisao Entoni Benet sa Hjustonom, ali je pod znakom pitanja da li će uopšte i dočekati početak sezone u "Raketama".

Hauard u početku sasvim sigurno nije predviđen za startnog centra. To će biti Džaval Mekgi, dok će Supermen ulaziti sa klupe. Deo vremena na centru će sasvim sigurno provesti i Entoni Dejvis, iako on ne voli da igra na toj poziciji, već preferira "četvorku".

Dvajt Hauard ima 33 godine i želi da oživi karijeru koja je krenula nizbrdo 2012. godine kada je nastupao za Lejkerse. Operacija i svađe sa Kobijem Brajantom koštale su ga bolje karijere.

Od 2016. godine je svake sezone menjao klub, igrajući redom za Atlantu, Šarlot i Vašington, a bio je u kratkom periodu i član Bruklina i Memfisa.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track