NOVICA VELIČKOVIĆ O NOVOJ SEZONI PARTIZANA: Talentovaniji smo, ali se na bavim prognozama...
Foto: KK Partizan/MN pres

Nada se uspešnoj sezoni

NOVICA VELIČKOVIĆ O NOVOJ SEZONI PARTIZANA: Talentovaniji smo, ali se na bavim prognozama...

Košarka -

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je da se nada uspešnoj sezoni, posebno što ove godine, kako smatra, crno-beli imaju talentovaniji tim.

"Krećemo malo drugačije, krećemo u drugom trenažnom centru, sve su to lepe stvari. Okupljali smo se do pre neki dan, upoznavali sa trenerovim zamislima... Sad kreće još jače, da spremi dočekamo star sezone", rekao je Veličković novinarima na otvorenom treningu.

Veličković je istakao da je najvažnije da igrači tokom sezone budu zdravi.

"Pričati o tome šta ti je cilj, a igraš u Partizanu... Svake godine se ponavljam. Cilj je da samo maksimum, pa dokle nas to odvede. Dosta je novih igrača, trebaće vremena da se oni upoznaju sa veličinom kluba. Nikad se nisam bavio prognozama, ali da smo dosta talentovani ove godine - jesmo. Nadam se uspešnoj sezoni", rekao je on i dodao da tim tokom sezone treba da diže formu.

"Mislim da možemo dosta. Treba da rastemo kroz sezonu. Ne treba da igramo najbolji košarku u oktobru, novembru ... Nego da rastemo iz meseca u mesec i da napredujemo kao ekipa, da hemija koja treba da bude osnov svega bude na vrhunskom nivou. Daleko su februar, mart...".

Crno-beli su u odnosu na prethodnu sezonu znatno promenili roster sa čak sedam novih igrača.

"Upoznajemo se. Nisu bez razloga u Partizanu. Ja samo želim da pokažu ono najbolje što imaju i da igraju što bolje mogu", rekao je on.

Krilni košarkaš, koji će u oktobru napuniti 33 godine, rekao je da se fizički dobro oseća.

"Dobro se osećam. Leto sam proveo sa porodicom. Trudio sam se da se ne ugojim", rekao je Veličković koji je upitan da je njegov nastup ove sezone dovođen u pitanje.

"Nisam mlađi, da mogu da se vraćam posle svake sezone unazad bilo bi "strava". Uvek pokušavam da razmišljam racionalno i da vidim koliko mogu. Mislim da mogu još da ponudim. Ima dosta mladih igrača koji se prvi put susreću sa pritiskom u Partizanu, a u tim nekim stvarima mogu da budem od pomoći. Naravno i na terenu. Vuče me još uvek", zaključio je Veličković.

Srbija – Francuska

Poslednja i najjača provera Srbije pred početak Mundobasketa. U dosadašnjih devet mečeva – devet pobeda. Jubilarna, deseta nosi kvotu ... Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Srbija – Francuska

Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track