Najnovije vesti

HRVATSKA I SLOVENIJA UZ SRBIJU U KVALIFIKACIJAMA ZA TOKIO: Orlovi u junu traže svoju šansu za Olimpijske igre
Foto: Dado Đilas

FIBA OBJAVILA LISTU

HRVATSKA I SLOVENIJA UZ SRBIJU U KVALIFIKACIJAMA ZA TOKIO: Orlovi u junu traže svoju šansu za Olimpijske igre

Košarka

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je listu od 24 reprezentacije za učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020, među kojima je i Srbija.

Posle Mundobakseta na kojem je 16 reprezentacija obezbedilo kvalifikacije za olimpijski turnir, danas je na tu listu dodato još osam selekcija, odnosno po dve sa svakog kontinenta sa najboljim plasmanom na FIBA listi - Angola i Senegal, Meksiko i Urugvaj, Kina i Južna Koreja i Hrvatska i Slovenija.

 

Na spisku 24 reprezentacije koje će plasman u Tokio tražiti kroz kvalifikacije su: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Nemačka, Grčka, Italija, Južna Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj, Venecuela.

 

Posle Svetskog prvenstvo učesće na OI sledeće godine obezedilo je osam selekcija: Japan (kao domaćin), Argentina, Australija, Francuska, Iran, Japan, Nigerija, Španija i SAD.

 

Preostala četiri mesta rezervisana su za pobednike četiri kvalifikaciona turnira koji ce se održati u periodu od 23. do 28. juna sledeće godine.

 

Kako je otkrio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, Srbija ima želju da organizuje kvalifikacioni turnir, isto kao i Grčka i Litvanija.

 

kurir.rs / Tanjug 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...