SRBIJA BI DOMAĆINSTVO: Iz Beograda pravac Tokio!
Foto: Dado Đilas

u susret oi

SRBIJA BI DOMAĆINSTVO: Iz Beograda pravac Tokio!

Košarka -

Poznati svi učesnici odlučujućeg turnira za plasman na Olimpijske igre sledeće godine

FIBA je objavila spisak svih reprezentacija koje će učestvovati u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Selekcije će biti podeljene u četiri grupa, a samo pobednik odlazi u Tokio. Košarkaši Srbije će biti u prvom šeširu, a nadamo se i organizator jednog od turnira, jer će aplicirati kod FIBA za domaćinstvo.

Kvalifikacije u junu

Preostala četiri mesta rezervisana su za pobednike četiri kvalifikaciona turnira, koji će se održavati u periodu od 23. do 28. juna naredne godine. U kvalifikacijama za Tokio učestvovaće Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Nemačka, Grčka, Italija, Južna Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj, Venecuela.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović najavio je da će, kao i 2016. godine, naša zemlja zatražiti domaćinstvo jednog od turnira.

- Razgovarao sam s predsednikom o tome da se kandidujemo, apsolutnu podršku imamo i ja zahvaljujem na tome. Ne bih o šansama, jer smo se opekli - rekao je Danilović.

Uskoro odluka

Podsećamo da su kandidature za domaćinstvo kvalifikacionih turnira najavili već i Litvanci, Grci, Venecuelanci, a da će sama kandidatura koštati tri miliona dolara.

Tonemo

SRBIJA PALANA 6. MESTO LISTE FIBA

Debakl na Svetskom prvenstvu uticao je da Srbija padne na rang-listi FIBA na šesto mesto! To je dve pozicije slabije od plasmana naše reprezentacije na prethodnoj listi.

Prvu poziciju zauzima Amerika, iza nje je svetski šampiona Španija, dok je trećeplasirana selekcija Australije.

Kurir.rs / M. N.

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track