NIKOLA MIROTIĆ NA IVICI SUZA: Zahvalan sam navijačima Zvezde, još jednom su dokazali da ipak znamo da oprostimo (FOTO)
Foto: Starsport©

PUN EMOCIJA

NIKOLA MIROTIĆ NA IVICI SUZA: Zahvalan sam navijačima Zvezde, još jednom su dokazali da ipak znamo da oprostimo (FOTO)

Košarka -

Crnogorski košarkaš sa španskim pasošem Nikola Mirotić dobio je snažne ovacije u "Pioniru" na meču njegove Barselone i Crvene zvezde, a posle meča nije mogao da sakrije emocije.

Nije uobičajeno da se tako pozdravljaju protivnički igrači, ukoliko naravno nisu tokom karijere nosili crveno-beli dres, ali Mirotić je to apsolutno zaslužio.

Iako je na parketu mučio Zvezdu, "Delije" su mu priredile nešto što verovatno nijedan drugi strani košarkaš nije doživeo u "Pioniru".

Doskorašnji NBA as je više pomagao Srbe, i to je dobro poznato.

foto: Kurir Sport/Anja Vukašinović

"Pun sam emocija, stvarno", rekao je pomalo stegnuto Mirotić, verovatno kako bi se smirio, pa nastavio:

"Za mene je ovo večeras bio san. Ni u najlepšim snovima nisam mogao da zamislim da će ovako nešto da se dogodi. Zahvalan sam navijačima Crvene zvezde, našim ljudima, Srbiji... Još jednom su dokazali da ipak znamo da oprostimo. Znate šta se desilo, da ne ponavljam".

foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Imao je Mirotić jaku poruku za ceo srpski narod...

"Ovo će samo da ojača moju veru i želju da nastavim da pomažem našem narodu. Hvala svima do neba. Ovo je dosad moj najveći trofej u karijeri", pokazao je ponosno Nikola pehar "Zvezdaš godine".

Potom je intervju za Mozzartsport nastavljen pričom o samoj utakmici.

"Kao što smo znali da će biti jako težak meč, tako smo videli i da je Zvezda izašla na teren čvrsto, borbeno. Pravili su presing po celom terenu. Nama je trebalo vremena da uđemo u igru, da shvatimo njen intenzitet i da moramo da povećamo našu odbranu ako želimo da pobedimo i to smo uradili u drugom poluvremenu. Kontrolisali smo skok, u napadu smo počeli da igramo našu igru, tu se odmah video naš kvalitet. Jako važna pobeda za nas, 4-0 za nas na startu Evrolige, jako smo zadovoljni".

foto: Starsport©

Deluje da ste u nastavku utakmice dobro zategli odbranu, da li je bilo određenih korekcija u ekipi tokom poluvremena?

"Jeste. Prvenstveno, nije neobično da odigramo drugo poluvreme ovako dobro. Imali smo tu određenih promena, menjali smo blokade s krilnim centrom, jer su Simanić i njihovi centri pogađali. Bilo je još nekih sitnih korekcija. Mislim da je presudila naša energija. Trebalo je vremena i da se naviknemo na ovaj ambijent. Neki su igrali prvi put u ovoj atmosferi, neki ne, ali uspeli smo da jako bitnu utakmicu pobedimo".

Odmeravao si snage s Borišom Simanićem, kako ceniš njegov talenat?

"Uh, veliki je talenat. Ima neverovatnu ruku, ali nije samo šuter. Može i da se spusti dole, da kreira za ekipu... Prilično sam iznenađen. Znao sam da je dobar igrač i napravili smo dobar skauting, ali drugačije videti ga na snimku i igrati direktno jedan protiv drugog. Odigrao je dobru odbranu na meni, naterao me na nekoliko izgubljenih lopti... Samo da nastavi da radi i biće veliki igrač. Na pravom je mestu u Zvezdi. Neka nastavi da igra i biće to kako treba".

kurir.rs / Mozzartsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track