Najnovije vesti

ALBANCI ZABRANILI SRPSKOJ DECI ULAZ NA KOSOVO I METOHIJU: Dečacima košarkašima iz Novog Pazara nije dozvoljeno da odigraju utakmicu u Severnoj Mitrovici
Foto: kossev.info

Skandal na administrativnom prelazu

ALBANCI ZABRANILI SRPSKOJ DECI ULAZ NA KOSOVO I METOHIJU: Dečacima košarkašima iz Novog Pazara nije dozvoljeno da odigraju utakmicu u Severnoj Mitrovici

Košarka

Pripadnici Kosovske policije su na prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka zabranili ulazak na Kosovo dečacima Košarkaškog kluba "Ras" iz Novog Pazara.

Pionirska i kadetska selekcija "Rasa" su trebalo da u Severnoj Mitrovici odigraju utakmice protiv svojih vršnjaka iz "Trepče" i "Poletarca".

U okviru trećeg kola Međuregionalne lige Srbije planiran je bio i meč između domaće "Trepče" iz KK "Novi Pazar" ali, kako je za Kosovo online potvrđeno u ovom klubu, oni nisu ni krenuli na put, jer im je poručeno da im neće biti dozvoljen prolazak na Kosovo.

Dugogodišnji sportski radnik i trener Košarkaškog kluba "Poletarac" iz Severne Mitrovice Saša Trpković rekao je za portal Kosovo online da je neshvatljivo da se deci zabrani da se bave sportom, nadmeću i druže.

- Ovo je najblaže rečeno presedan, jer je nezamislivo da se dečacima koji su jedino želeli da odigraju utakmicu, bez ikakvog pravog objašnjenja, zabrani prolazak. Predlažu nam da sve utakmice igramo van Kosova kao gosti. Pa zar naši sportisti nisu zaslužili da ih bodre i podržavaju u svom gradu simpatije, roditelji i prijatelji - upitao je Trpković i dodao da "ovakvi nerazumni postupci mogu dovesti do odlaska mladih ljudi čije je srtpljenje pri kraju".

Brojne sportske ekipe mesecima unazad imaju problem sa ulaskom na KiM.

Najdrastičniji primer su fudbaleri Crvene zvezde i košarkaši Partizana.

Crvenoj zvezdi nije omogućen ulaz iako su preporuku za odigravanje  utakmice sa Trepčom u Žitkovcu dale i Fifa i Uefa.

Kurir sport

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...