GAVRILOVIĆ NADMUDRIO UČITELJA KURTINAJTISA: Nadam se da je ovo prekretnica, mada znam da nije pod 90 stepeni
Foto: Starsport©

TRENER ZVEZDE SREĆAN

GAVRILOVIĆ NADMUDRIO UČITELJA KURTINAJTISA: Nadam se da je ovo prekretnica, mada znam da nije pod 90 stepeni

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović rekao je večeras posle pobede nad Himkijem da je velika želja njegovih igrača, energija i jak ritam bio odlučujući.

"Želim da odam priznanje igračima na njihovoj želji i energiji da dobiju utakmicu. Želja je donela energiju kojom želimo da prodjemo kroz težak period u kom se nalazimo. S energijom koju smo imali u prvom poluvremenu, kontrolisali smo utakmicu, diktirali ritam koji je bilo teško pratiti i to je bio ključ pobede", rekao je Gavrilović novinarima posle utakmice.

Zvezda je večeras u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" pobedila Himki sa 90:78 i tako iz šest utakmica Evrolige došla do drugog trijumfa.

"Kod svakog sam video veliku želju da dobiju ovu utakmicu i pomogne u teškom trenutku ekipi koja je poljuljana posle četiri uzastopna poraza i pritiska koje imamo", dodao je on.

Upitan koliko pobeda znači ekipi na polju samopouzdanja, on je izrazio nadu da će crveo-beli nastaviti da napreduju.

"Nadam se da će biti prekretnica, mada ne očekujem da će biti pod 'uglom od 90 stepeni', već da ćemo postepeno da rastemo. Ako budemo pametni inastavimo s dobrim stvarima, a da eliminišemo loše, poput izgubljenih lopti, kojih je večeras bilo devet, naspram 23 asistencije, što je osetno. Naravno da je za bilo koji tim kada izgubi četiri utakmice za redom svaka pobeda bitna, pa tako i ona protiv Mege. Treba da idemo korak po korak, ne mora da budu veliki vež da svaki dan napravimo mali iskorak. Onda žemo moći da izgradimo i pokažemo potencijal Zvezde ove ekipe o kome se pričalo možda i prerano", pojasnio je Gavrilović.

On je dodao da je Ognjen Kuzmić doneo "određenu dozu" sigurnost, kao i da bi želeo da Boriša Simanić ostvari svoj puni potencijal.

Gavrilović je kazao da izuzetno poštuje trenera Himkija Rimasa Kurtinajtisa s kojim je sarađivao pet godina.

"Generalno sam mnogo stvari zadržao od njega. Imao sam ideje šta bi večeras moglo da im smeta i gledao sam da u napadu u nekim minijaturama odigramo tako", dodao je Gavrilović.

On je dodao da je isključenje kapitena Branka Lazića dodatno doprinelo želji ekipe da pobedi.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track