SVE BOLJI MARJANOVIĆ I BJELICA, NESTVARNI DONČIĆ: Pobede Dalasa i Sakramenta, Lejkersi na krilima Lebrona do liderske pozicije na Zapadu! (VIDEO)
Foto: AP

NBA

SVE BOLJI MARJANOVIĆ I BJELICA, NESTVARNI DONČIĆ: Pobede Dalasa i Sakramenta, Lejkersi na krilima Lebrona do liderske pozicije na Zapadu! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Dalasa ubedljivo su u gostima pobedili Klivlend 131:111, uz treći tripl-dabl učlinak Luke Dončića u sezoni i najbolju partiju Bobana Marjanovića u dresu tima iz Teksasa

Srpski centar je drugi meč uzastopno dobio šansu da zaigra i četiri od ukupno 12 poena postigao je u poslednjem periodu kada su gosti i obezbedili pobedu.

Bobi je na terenu proveo 15 minuta i za dva je šutirao 6 od 11, uz 8 skokova i jednu izgubljenu loptu.

Blistao je mladi slovenački as Dončić, koji je drugu uzastopnu utakmicu završio sa tripl-dablom, 29 poena 14 skokova i 15 asistencija za 34 minuta.

Dončić je postao prvi igrač posle 35 godina koji je u dva uzastopna duela ostvario tripl-dabl sa najmanje 25 poena, 15 asistencija i 10 skokova.

Slovenac u prvih šest mečeva ove sezone prosečno beleži 26,2 poena, 9,6 skokova i 8,4 asistencije.

foto: AP

Nekadašnjem košarkašu Real Madrida to je bio 11. tripl-dabl u karijeri u drugoj sezoni u najjačoj ligi sveta.

Dalas je u Ohaju došao do četvrtog trijumda u šest utakmica u novoj sezoni.

Košarkaši Sakramento Kingsa zabeležili su drugi uzastopni trijumf posle pet poraza na startu sezone, pa su posle Jute savladali i Njujork Nikse u gostima sa ubedljivih 113:92.

Svoj doprinos u pobedi dali su i srpski reprezentativci, Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović.

Nemanja Bjelica je na parketu je proveo 24 minuta i postigao 10 poena, uz 8 skokova i 6 asistencija u svoju statističku kolonu.

foto: EPA / John G. Mabanglo

Bogdan Bogdanović nije imao svoje veče, pošto je za 19 minuta na parketu postigao šest poena. Nije ga najbolje služio šut za tri poena, pošto je pogodio dve trojke iz 7 pokušaja. Uz to imao je po tri skoka i tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Lejkersi su na gostovanju San Antoniju zabeležili i petu uzastopnu pobedu 103:96 i sa učinkom 5-1 trenutno su lideri Zapadne konferencije. Sparsi su na 4-2.

Lebron Džejms je zabeležio drugi uzastopni tripl-dabl sa 21 košem, 11 skokova i 13 asistencija.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track