Rašića muči rame

Košarkaši završavaju rad u Vršu

Rašića muči rame

Košarka -
Rašić od početka ima tegobe u desnom ramenu i u sredu ujutru je otputovao u Beograd na magnetnu rezonancu. Nije imao nikakav pad niti dobio bilo kakav udarac", počeo je priču Ivković

Koišarkaška reprezentacija Srbije priprema se u Vršcu za kvalifikacije za Eurobasket 2013. godine, a selektor Dušan Ivković, kaže da jedini problem predstavljaju povrede. "Završavamo ovaj period priprema od 10 dana. Imali smo fantastične uslove u "Milenijumu" i "Vili Breg". Sledi nam nekoliko dana u Beogradu, a potom turnir u Banjaluci i selidba u Sloveniju. Atmosfera je na reprezentativnom nivou, jedini problem nam predstavljaju povrede. Sa ovakvom situacijom se nismo susretali do sada. Povrede su verovatno posledica nekog većeg obima rada, ali kako pripreme odmiču biće ih sve manje. Glavni problem je Aleksandar Rašić. On od početka ima tegobe u desnom ramenu i u sredu ujutru je otputovao u Beograd na magnetnu rezonancu. Nije imao nikakav pad niti dobio bilo kakav udarac", počeo je priču Ivković.

Reprezentacija Srbije će u subotu u podne odigrati prijateljsku utakmicu zatvorenog tipa protiv Ukrajine u Beogradu. Nakon toga sledi put na turnir u Banjaluku:

"Pred put u Banjaluku ćemo skratiti spisak na 14 ili 15 imena, u zavisnosti od stanja kapitena Krstića. Oni momci koji otpadnu su svakako perspektiva Srbije i na njih ćemo računati u budućnosti", dodao je selektor.

Ivković se na kraju osvrnuo i na rezultate mladjih reprezentativnih selekcija:

"Mi smo pomerili starosnu granicu u kadetskoj ligi Srbije i jedan deo momaka koji je trenutno sa selektorom Ičelićem zbog toga nije imao minutažu prošle godine, tako da su njihove partije prijatno iznenađenje. Kada su juniori u pitanju, dogodila su se dva nesrećna poraza i praktično smo ostali bez medalje, što je velika šteta", završio je Ivković.

Nemanja Bjelica kaže da je atmosfera u timu odlična.

"Muče nas sitne povrede. Sve ostalo je u najboljem redu. Imamo ovde dobre uslove, nismo išli i Italiju i Nemačku kao ranijih godina. Dobro je to što smo kod kuće", rekao je krilni igrač, a zatim uporedio ranija iskustva sa trenutnim:"Ima dosta debitanata koji unose dodatno energiju na treninzima. Motivacija je na istom nivou kao i uvek kada je reprezentacija u pitanju".

Rođendan kapitena Krstića Nenad Krstić je na pripremama u Vršcu dočekao 29. rođendan. Kapiten reprezentacije ne žali što je ovaj dan sa saigračima, a ne nekom drugom mestu:

"Svi mi čestitaju, ne znam da li su mi spremili neko iznenađenje, za to je zadužen tim menadžer reprezentacije. Večeras se vraćamo u Beograd, biće vremena i za malu proslavu" - izjavio je Krstić.

"Ekipa je dobro radila. Ja nisam bio sa njom, ali sam napredovao. Počeo sam da trčkaram i da radim vežbe, a malo i šutiram na koš, što je za mene zaista veliki napredak", rekao je Nenad Krstić.

Na pitanje novinara o Olimpijskim igrama u Londonu kapiten reprezentacije je odgovorio:

"Žao nam je što nećemo biti tamo, ali šta je tu je. Moramo da se skoncentrišemo na ono što sada imamo, a to su kvalifikacije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track