Košarkaši Srbije još jednom pobedili Letoniju
Foto: BETA

pripreme

Košarkaši Srbije još jednom pobedili Letoniju

Košarka -
Srbiju je predvodio Miloš Teodosić sa 24 poena, sledili su Vladimir Lučić i Zoran Erceg sa po 14, dok je Nemanja Bjelica postigao 12. U ekipi Letonije najefikasniji su bili Dairis Bertans i Janis Strelnieks sa po 15 poena, a sledio ih je Martins Meiers sa 14

VRŠAC - Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Vršcu selekciju Letonije sa 94:85 (24:23, 24:21, 22:13, 24:28), u pripremnoj utakmici za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Srbiju je predvodio Miloš Teodosić sa 24 poena, sledili su Vladimir Lučić i Zoran Erceg sa po 14, dok je Nemanja Bjelica postigao 12. U ekipi Letonije najefikasniji su bili Dairis Bertans i Janis Strelnieks sa po 15 poena, a sledio ih je Martins Meiers sa 14.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je posle pobede nad Letonijom (94:85) u prijateljskoj utakmici da u njegovoj ekipi ima još prostora za napredak, posebno u fazi odbrane.

"U prvom poluvremenu nismo odigrali dobro u fazi odbrane jer smo Letoncima u prvih 20 minuta dozvolili čak 10 asistencija, mnogo lakih koševa i procenat šuta za dva poena od 74 odsto. Naša ekipa ima napadački talenat, ali ima još dosta prostora za napredak u odbrani, na čemu ćemo posebno raditi u narednom periodu", rekao je Ivković posle utakmice u Vršcu.

Ivković je ocenio da njegov tim nije odigrao na takmičarskom nivou, jer su igrači umorni zbog intenzivnog rada na pripremama za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

"Nismo odigrali utakmicu na potrebnom takmičarskom nivou jer se kod reprezentativaca oseća umor usled intenzivnog rada koji smo imali prethodnih 10 dana u Vršcu. Utakmica je bila lepa za gledanje jer je bilo dosta poena uz prilično visoke procente šuta", kazao je Ivković.

"Orlovi" su prethodnih 10 dana proveli na pripremama u Vršcu. Posle ovog meča vraćaju se u Beograd gde će u subotu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Ukrajine. Srbija kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji počinje 14. avgusta, kada gostuje Islandu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track