Skandal na OI: Pomešali zastave Koreja
Foto: REUTERS

Glazgov

Skandal na OI: Pomešali zastave Koreja

Fudbal -
Organizatori Olimpijskih igara izvinili su se zvaničnicima Severne Koreje zbog greške, prenose britanski mediji. Utakmica je trebalo da počne u 20.45, ali je njen početak odložen za sat vremena.

GLAZGOV- Utakmica prvog kola Grupe G na Olimpijskim igrama odložena je pošto su fudbalerke Severne Koreje napustile teren stadiona u Glazgovu zato što je pored njihovih imena na video bimu bila prikazana zastava Južne Koreje.

Organizatori Olimpijskih igara izvinili su se zvaničnicima Severne Koreje zbog greške, prenose britanski mediji. Utakmica je trebalo da počne u 20.45, ali je njen početak odložen za 22.00.

"Pred meč ženskih fudbalskih timova na Hempden parku, zastava Južne Koreje se pojavila na velikom video bimu u pozadini, umesto zastave Severne Koreje. Očigledno, to je bila graška, mi se izvinjavamo timu i Olimpijskom komitetu Severne Koreje, uz uverenje da ćemo preduzeti korake da se slično ne ponovi", navodi se u saopštenju ogranizatora Igara u Londonu.Posle više od jednog sata zakašnjejna meč je počeo, a Severna Koreja je savladala Kolumbiju 2:0.

Odnosi između dve Koreje su u "zategnuti" još od Korejskog rata iz 1953. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track