MILO SPREMA HAOS Borba: Biće napada na igrače Zvezde!
Foto: Starsport

POLITIKA UMEŠALA PRSTE

MILO SPREMA HAOS Borba: Biće napada na igrače Zvezde!

Košarka -

Političke igre bacile su u potpuno drugi plan večerašnju derbi utakmicu 14. kola ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde (ponedeljak, 18 časova, Arena sport).

Ogromne tenzije u Crnoj Gori zbog usvajanja zakona o slobodi veroispovesti na košarkaški meč bacaju potpuno novo svetlo. Priče koje dolaze od ljudi iz društveno-političkog života Crne Gore definitivno govore da je oprez preko potreban košarkašima srpskog kluba.

Crnogorski portal Borba.me naveo je da postoje indicije da može doći do napada na igrače i rukovodstvo srpskog prvaka.

- Crvena zvezda kontaktirala je tim povodom s nadležnim bezbednosnim organima Srbije, koji su konstatovali da se ne može isključiti mogućnost eventualnih incidenata, usmerenih prema igračima i stručnom štabu, upravi i simpatizerima kluba, bez obzira na bezbednosne mere koje bi bile preduzeo domaćin - navodi se u tekstu.

foto: Profimedia

Inače, Duško Knežević, prvi čovek "Atlas grupe" i odskoro političar, dao je svoj komentar pretnji crveno-belima koje je uputio čelnik Budućnosti Dragoslav Bokan sa Skupštine ABA lige kada je poručio: "Zapamtite, vraćam vam, lično će vam biti vraćeno".

- Bokan je samo pacov u rukama Đukanovića - počeo je priču Knežević i dodao: - Milo koristi sport u političke svrhe, pa čim je rekao da je Budućnost državni projekat, tu je potpuno jasno da se on pita u vezi sa svim. Osvrt na prvi meč unosi dodatnu nervozu.

- Ono što se dešavalo u Morači, kada su funkcioneri vladajuće stranke i policije napadali navijače i igrače gostujućeg tima, mislim da je nezabeleženo - poručio je Knežević i izrazio uverenje da će organi reda iz Srbije i Crne Gore u zajedničkom delovanju omogućiti da se to ne ponovi.

Sukob na relaciji Crvena zvezda

- Budućnost započeo je na prošlosezonskom finalu ABA lige i to posle sramnih izjava Jasmina Repeše, koje su bile poziv da Beograđani dožive linč u Podgorici. To se i desilo, a onda je usledio i odgovor na završnom meču finalne serije u Beogradu. Kasnije se nastavilo pretnjama predsednika Budućnosti, a nažalost, kraj se izgleda ne nazire. Sada je samo cela priča dobila još jaču političku notu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track