Najnovije vesti

MAJA ŽIVI 20 KM OD MESTA NA KOME JE POGINUO KOBI: Magla može da se "reže" nožem, ne mogu da verujem da je poleteo
Foto: EPA/ADAM S DAVIS

ISPOVEST SPLIĆANKE KOJA ŽIVI U LA

MAJA ŽIVI 20 KM OD MESTA NA KOME JE POGINUO KOBI: Magla može da se "reže" nožem, ne mogu da verujem da je poleteo

Košarka
13:07h

Maja Viličić iz Splita, koja već decenijama živi i radi u Americi, sinoć je bila nedaleko od mesta gde je pao helikopter Kobija Brajanta i kaže da se od magle nije video prst pred okom.

Iako još niko ne može sa sigurnošću da kaže koji je uzrok pada helikoptera u kom su poginuli proslavljeni košarkaš i njegova 13-godišnja ćerka, postoji velika sumnja da ja krivac za nesreću magla.

- Niko u Kaliforniji ne može da veruje da je Kobi po ovakvom vremenu ušao u helikopter. Naime, već nekoliko dana je na tom području Kalifornije gusta magla, koja je redovan prizor svakog jutra. Bukvalno magla može da se "reže" nožem. Zbog toga već dva-tri dana na LAX (glavni aerodrom u Los Anđelesu) redovno kasne letovi. Prema onome što se zasad može čuti, pretpostavke su da su zbog magle udarili u brdo - rekla je za "Slobodnu Dalmaciju" Maja Viličić iz Los Anđelesa, Splićanka koja već više od 20 godina živi i radi u SAD-u.

foto: Profimedia

Maja, za američke prilike, živi vrlo blizu mesta pogibije Kobija Brajanta.

- Živim nekih 20-tak kilometara od mesta nesreće ili nekih 20-tak minuta vožnje automobilom. Evo upravo dok sada mi pričamo (nekih sat i po nakon nesreće) ja upravo šetam i svugde oko mene je magla. S obronaka na kojima se sada nalazim, uopšte se ne vidi kotlina, takva je magla - rekla je Maja.

foto: Profimedia

Inače, Kalabasas, gradić na čijem je području pao helikopter, je gradić od oko 25.000 stanovnika i to pretežno onih imućnijih.

- Tu žive bogati Amerikaci, a područje grada se nalazi između Malibua i Santa Monike. Područje Kalabasasa vrlo je brdovito i verovatno je helikopter udario u brdo, koje pilot očigledno nije video zbog magle. Strašna tragedija. Kobi je bio jedna od legendi Los Anđelesa i sigurno nije zaslužio da ovako skonča - kaže Maja Viličić.

foto: Profimedia

Da podsetimo, pored Brajantovih, američki mediji navode da je u nesreći poginula još jedna porodica, odnosno Đijanina saigračica iz kluba i njeni roditelji, od kojih je otac bio trener bejzbol ekipe Orandž koust koledža, kao i pilot.

(Slobodna Dalmacija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...