OPERACIJA TOKIO: Počelo okupljanje ženske košarkaške reprezentacije Srbije
Foto: KSS

Kvalifikacije za OI

OPERACIJA TOKIO: Počelo okupljanje ženske košarkaške reprezentacije Srbije

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, koja je prošlog leta na Evropskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju, okuplja se tokom ove nedelje u Beogradu na pripremama za Olimpijski kvalifikacioni turnir koji će se od 6. do 9. februara igrati u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Na spisku selektorke Marine Maljković nalazi se 16 igračica: Maja Miljković, Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Nikolina Milić, Dragana Stanković, Miljana Bojović, Jovana Nogić, Snežana Bogićević, Aleksandra Stanaćev, Ana Dabović, Maja Škorić i Tina Krajišnik.

Igračice u Beograd pristižu po završetku aktuelnih klupskih obaveza, a ekipa će biti kompletirana u nedelju, 2. februara, kada će se od 19.00 časova družiti sa navijačima u šoping centru „Ušće“.

A pre samog okupljanja seniorskog tima, početkom ove nedelje, selektorka Marina Maljković organizovala je treninge za grupu talentovanih mladih igračica kako bi ih uvela u sistem rada, ali isto tako i upoznala njihove kvalitete.

– Sve smo jedva dočekale ovo okupljanje. Svakom se radujemo, ali ovo je nešto posebno, jer ćemo imati priliku da pred našom publikom obezbedimo prolazak na Olimpijske igre. Očekuje nas izuzetno težak turnir. Nijednu ekipu ne smemo potceniti, pošto sve dolaze sa istim ciljem. Nećemo imati mnogo vremena da se spremimo i zato moramo da imamo punu koncentraciju na mnogo informacija i detalja u ovih par dana. Neće biti nimalo lako, ali to je borba za Olimpijske igre i ne može biti drugačije – rekla je kapiten reprezentacije Jelena Bruks.

Prvu utakmicu u dvorani „Aleksandar Nikolić“ naš tim odigraće u četvrtak, 6. februara protiv Sjedinjenih Američkih Država od 20.00 časova. U subotu, 8. februara u 17.00 sati protivnik će biti Nigerija, a u nedelju u isto vreme naš tim odmeriće snage sa selekcijom Mozambika. Plasman na Olimpijske igre obezbediće dve najbolje plasirane ekipe uz Amerikanke, koje su se kao vladajuće svetske šampionke već kvalifikovale u Tokio.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track