NEKI IGRAČI RADNIČKOG SU ZAPOSLENI: Uzeli slobodan dan da igraju protiv Zvezde
Foto: KSS

HIT

NEKI IGRAČI RADNIČKOG SU ZAPOSLENI: Uzeli slobodan dan da igraju protiv Zvezde

Košarka -

Kup je to Košarkaši kluba sa Crvenog krsta, iako drugoligaši, imali jedinstvenu priliku da se suprotstave evroligašu sa velikim budžetom

Košarkašima Radničkog sa Crvenog krsta pružila se jedinstvena prilika da, iako su članovi Druge lige Srbije, igraju protiv evroligaša Crvene zvezde!

Naravno, reč je Kupu Radivoja Koraća, gde su „krstaši“ ubedljivo poraženi, ali su bar najavili povratak na staze ranije slave. Interesantno je da neki igrači Radničkog nisu posvećeni samo košarci već imaju i druga zanimanja, od kojih žive. Čak su tražili slobodan dan na poslu kako bi odigrali meč protiv crveno-belih u Nišu.

foto: KSS

Žarko Valjarević je, na primer, zaposlen na institutu.

- Radim kao konsultant u Ekonomskom institutu, to mi je primarni posao. Srećom je radno vreme fleksibilno, a sada kad smo ušli u Kup, mogu sve to da opravdam - kaže Valjarević, koji je igrao u NCAA ligi.

- Imao sam u prošlosti neke velike utakmice, posebno u Americi, ali za neke mlade igrače je ovo biti prva ovako velika utakmica - dodao je on.

Valjarević je bio najefikasniji u Radničkom sa 16 poena.

- Želim da čestitam mojim igračima i da im se zahvalim što su meni i klubu ukazali čast da budemo učesnici ovog turnira. Prošli smo kvalifikacioni deo, pobedili ekipe koje su mnogo iznad nas i hvala momcima na tome što možemo da budemo deo turnira. Čestitam Zvezdi na pobedi i želim im da ostvare sve svoje ciljeve. Nismo se obrukali, iako je na kraju razlika velika, borili smo se do kraja utakmice - poručio je mladi trener Radničkog Goran Vučković.

(Kurir.rs / Predrag Gajić / Foto:KSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track