VODEĆI ASISTENT EVROPE: Nije šala, naš Tadić bolji i od Mesija!
Foto: Profimedia

Prvi na listi

VODEĆI ASISTENT EVROPE: Nije šala, naš Tadić bolji i od Mesija!

Fudbal -

Najbolji igrač Srbije za 2019. na 35 utakmica za Ajaks zabeležio 21 dodavanje saigraču prilikom davanja gola

Srpski reprezentativac Dušan Tadić drži prvo mesto u Evropi kao najbolji asistent za sezonu 2019/20. zajedno sa saigračem, Marokancem Hakimom Zijehom.

„Kopljanici“ iz Amsterdama zabeležili su po 21 asistenciju, ali je buduće pojačanje Čelsija učinilo to na 30 mečeva u svim takmičenjima, pa je dobio prednost u odnosu na Tadića, koji je istu brojku ostvario igrajući na 35 utakmica.

Ispod njih sa 18 dodavanja nalazi se Kevin de Brujne iz Mančester sitija, pa Džejdon Sančo (Borusija Dortmund), Anhel di Marija (PSŽ), Hesus Korona (Porto), Rud Vormer (Briž) i Matje Valbuena (Olimpijakos), svi sa 17 asistencija.

Najskuplji igrači današnjice Kilijan Mbape (PSŽ) zabeležio je 16, a Leo Mesi i Tomas Miler (Bajern)15.

foto: EPA / Alejandro Garcia

Udarni tandem Ajaksa igraće još samo nekoliko meseci jer su Zijeh i holandski klub postigli sporazum s Čelsijem o transferu ovog leta.

S druge strane, Tadić će verovatno ostati i naredne sezone u Amsterdamu kako bi se oko njega, Davida Neresa i Kvinsija Promesa stvarao novi tim.

UEFA VLAHOVIĆ I PAVLOVIĆ MEĐU 50 ODABRANIH

Reporteri zvaničnog sajta UEFA objavili su listu 50 mladih fudbalera koji bi u 2020. godini mogli da zablistaju. U odabranom društvu nalaze se dva igrača iz omladinske škole Partizana: centarfor Fjorentine Dušan Vlahović i štoper Strahinja Pavlović, koji se sada vodi kao igrač Monaka na pozajmici matičnim crno-belima.

Čukarički - C. zvezda

Nastavlja se Superliga Srbije, a već prvog dana proleća na Banovom brdu (14.30) počinje era Dejana Stankovića na klupi Zvezde. Crveno-beli imaju 11 bodova više od Partizana, ali novi trener je pod lupom i svakako će želeti da pobedom debituje kao šef stručnog štaba - kvota na dvojku je 1,50, a na duplu šansu 1X 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čukarički - Zvezda.

(Kurir.rs / Dejan Petković / Foto:Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track