PARTIZAN NA F8 EVROLIGE: Crno-beli juniori pobedili Pariz i boriće se za titulu prvaka Evrope
Foto: Printscreen

KVALIFIKACIONI TURNIR U ŽELEZNIKU

PARTIZAN NA F8 EVROLIGE: Crno-beli juniori pobedili Pariz i boriće se za titulu prvaka Evrope

Košarka -

Košarkaši Partizana pobedili su Pariz u Železniku u odlučujućem meču za plasman na završni turnir juniorske Evrolige - 79:67 (19:14, 21:14, 19:25, 20:14).

Izabranici Milivoja Lazića, igrači do 18 godina, napravili su veliki uspeh, pa će se u maju boriti za titulu prvaka Evrope.

Crno-beli su tokom druge deonice meča sa Parizom stekli dvocifrenu prednost, u trećoj četvrtini imali i "plus 15", ali su se Francuzi vratili u igru i na četiri minuta pre kraja utakmice prišli na samo tri poena zaostatka - 67:64.

Ipak, Partizan je odbio taj napad rivala iz Francuske i slavio zasluženu pobedu.

Najzaslužniji za trijumf Partizana bili su Nikola Radovanović sa 12 poena i pet skokova, Đorđije Jovanović sa deset poena i osam skokova i Usainu Sar sa deset poena i četiri skoka.

Najefikasniji na meču bio je Parižanin Danijel Bačo sa 24 poena.

Crno-beli su do večerašnjeg finala kvalifikacionog turnira u Železniku stigli kao prvi u grupi, u kojoj su bili bolji od Makabija (81:60), Panatinaikosa (102:63) i u subotu od Crvene zvezde (78:77) posle neverovatnog preokreta u finišu, jer su na 90 sekundi pre kraja gubili sa 11 poena razlike.

Još ranije su plasman na završni turnir obezbedili Gran Kanarija, Real Madrid i Ritas, a još četiri ekipe će dobiti specijalnu pozivnicu.

Završni turnir za juniore (F8) igraće se u Kelnu od 21. do 24. maja, gde će se u isto vreme igrati i Fajnal for seniorske Evrolige.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track