DERBI REGIONALNE ABA LIGE: Zvezdi biti ili ne biti
Foto: Starsport©

ključna bitka

DERBI REGIONALNE ABA LIGE: Zvezdi biti ili ne biti

Košarka -

Crveno-beli moraju da pobede Cedevita Olimpiju večeras (21.00) ukoliko žele da se plasiraju u plej-of i odbrane titulu.

Košarkaši Crvene zvezde večeras (21.00, TV Arena sport) igraju jednu od najvažnijih utakmica ove sezone. Crveno-beli će u hali „Aleksandar Nikolić“, bivšem Pioniru, ugostiti Cedevita Olimpiju, ekipu koja im je direktan rival u borbi za plej-of regionalne ABA lige.

Samo u slučaju trijumfa košarkaši Crvene zvezde mogu da se nadaju ulasku među četiri najbolje ekipe i odbrani titule. Cedevita Olimpija je u prvom delu sezone u Ljubljani bila bolja rezultatom 75:64. Zvezda i slovenački klub u utakmicu ulaze sa skorom od 12 pobeda i sedam poraza, koliko ima i Mornar iz Bara. Prvaci ABA lige i Srbije odigrali su slabo utakmicu protiv Baskonije u Evroligi, pa se čini da su snagu i koncentraciju čuvali baš za večerašnji duel. Ekipu će ponovo predvoditi trener Dragan Šakota, koji nije mogao da putuje u Španiju zbog tromba u nozi.

foto: EPA Andrej Cukic

- Nisam putovao u Španiju iz zdravstvenih razloga. Pripremamo se za utakmicu protiv Cedevite Olimpije, koja ima kvalitetnu ekipu. Nadamo se najboljem u večerašnjem duelu - poručio je Dragan Šakota.

Kapiten Cedevita Olimpije je bivši košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič:

- Bitna utakmica za oba tima jer mi, kao Crvena zvezda, nastavljamo da jurimo poslednji voz za plej-ofa ABA lige. Očekujemo izuzetno zahtevno gostovanje. Oni će imati veliku i bučnu podršku s tribina jer su svesni šta im pobeda donosi. Idemo u Beograd da se borimo za svaki centimetar parketa i daćemo sve od sebe da se u Ljubljanu vratimo s pobedom.

Velike promene

ŠAMPION BEZ ČETVORICE

Oba tima su promenila ekipu u odnosu na prvi duel. Crvena zvezda je ostala bez Derika Brauna, Muhameda Fajea, Filipa Čovića i Ognjena Kuzmića, a Cedevita Olimpija bez Marka Simonovića i Rajana Boutrajta, kojeg je zamenio Dominik Džordan Artis. Plus, Ljubljančani imaju novog trenera Juricu Golemca.

C. zvezda - Cedevita Olimpija

Verovatno meč sezone za Zvezdu! Plasman u četvrtfinale Evrolige praktično više nije u igri, a ako crveno-beli večeras (18.00) ne savladaju Cedevitu Olimpiju, i plej-of ABA lige će biti pod velikim upitnikom. Zvezda je pod pritiskom, ali i gosti - ko izgubi, biće u velikom problemu. Kec je 1,30, a dvojka 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Cedevita Olimpija.

Kurir.rs/Aleksandar Radonić/Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track