OGNJEN JARAMAZ SE NIJE UPLAŠIO KORONE, A NI ITALIJANA: MA KAKAV VIRUS! Mislio sam samo na pobedu
Foto: Starsport

Top

OGNJEN JARAMAZ SE NIJE UPLAŠIO KORONE, A NI ITALIJANA: MA KAKAV VIRUS! Mislio sam samo na pobedu

Košarka -

Lideri Evrokupa Iako je Trento došao iz severne Italije, gde se broj zaražanih popeo na 3.000, crno-beli su se, prema rečima junaka, samo koncentrisali na igru i kako da odbrane prvo mesto

Partizane, bravo, bravo! Crno-beli su pobedom nad Trentom u poslednjem meču druge faze Evrokupa postali najbolji tim u ovom takmičenja.

Sada se šepure s liderske pozicije, a imaće prednost domaćeg terena do samog kraja, pa i u eventualnom finalu. Ipak, prva prepreka je Uniks, strašan po imenima, ali ne i po igri.

Preksinoć u Areni pred oko 10.000 navijača Trento nije imao velike šanse, u pojedinim trenucima uspevali su da se približe, ali čim je ekipa Andree Trinkijerija dodala gas, sve je došlo na svoje mesto. Među najboljima opet - Ognjen Jaramaz. Iako su gosti stigli iz područja koje je najviše zahvaćeno koronavirusom, mladi bek crno-belih kaže da ga to uopšte nije brinulo.

- Nisam razmišljao o tome. Mi tu ne možemo ništa da uradimo, na nama je da se usredsredimo na teren i na to kako da pobedimo. Na nekim drugima je da pokušaju da suzbiju širenje virusa - rekao je najefikasniji akter meča. O Uniksu takođe nije trošio mnogo reči.

- Sledi najzanimljiviji deo u Evrokupu. Sigurno je da će biti veoma naporno jer nas uporedo čekaju veliki izazovi i u ABA ligi. Što se tiče Uniksa, nisam mnogo razmišljao o njima. Mislim da mi imamo kvalitet na koji možemo da se oslonimo. Nikome nije lako kad dođe da igra na našem terenu - zaključio je Ognjen.

foto: Starsport

RIVAL U ČETVRTFINALU UNIKS - JAKA IMENA, IGRA BAŠ I NE

Uniks je godinama jedna od najboljih ruskih ekipa. Klub redovno troši mnogo novca na pojačanja, a ove sezone imaju sedam veoma dobrih Amerikanaca. Ipak, dosta osciliraju, pa su ukupno zabeležili devet pobeda i čak sedam poraza. Prva violina Uniksa je bek Erik Mekalum, mlađi brat mnogo poznatijeg Si Džeja, koji nastupa za Portland. Pažnju treba obratiti i na iskusnog Aleksa Tajusa, kao i na Džamara Smita.

foto: Profimedia

Kurir.rs, Predrag Gajić/ Foto: Starsport, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track