SHVATIO ŠTA JE URADIO, PA SADA POKUŠAVA DA OKAJE GREHE: Gober će pokloniti više od pola miliona dolara ugroženima!
Foto: AP

HIT

SHVATIO ŠTA JE URADIO, PA SADA POKUŠAVA DA OKAJE GREHE: Gober će pokloniti više od pola miliona dolara ugroženima!

Košarka -

Košarkaš Jute Rudi Gober rekao je danas da će donirati više od 500.000 dolara za pomoć ugroženima od pandemije korona virusa.

Gober je rekao da je to jedan od mnogih koraka koje će preduzeti, nakon što je postao prvi NBA igrač koji je bio pozitivan na novi virus, a posle čega je prekinuta sezona najmanje na mesec dana.

On će dati 200.000 dolara zaposlenima sa pola radnog vremena u hali u kojoj igra Juta, kako bi im pomogao da pokriju plate.

Gober će dati po 100.000 dolara kao pomoć ugroženim porodicama u Juti i Oklahomi, gde je i postavljena dijagnoza. Takodje, on će poslati 100.000 evra, odnosno 111.450 dolara Francuskoj, kao pomoć za negu dece zdravstvenih radnika, kao i za negovatelje starih.

Gober je rekao da je donacija mali znak zahvalnosti i podrške svima koji su pogodjeni pandemijom, da će nastaviti da uči više o korona virusu i o tome edukuje druge.

Njemu je postavljena dijagnoza prošle srede, nekoliko trenutaka pre početka utakmice u Oklahomi. Utakmica je otkazana, a ubrzo je doneta odluka o prekidu takmičenja.

Novim virusom zaražen je i Goberov saigrač Donovan Mičel.

Brojni klubovi i NBA igrači medju kojima Janis Adetokunbo, Krid Midlton, Zajon Vilijamson, Kevin Lav i Blejk Grifin, obećali su pomoć zaposlenima u halama u kojima njihove ekipe igraju kako bi im pomogli da nadoknade plate.

Isto su obećale i ekipe NHL lige.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track