LEPA DOKTORKA EVA KARNEIRO O ZARAZI: Isceđeni fudbaleri lak plen za koronu
Foto: Profimedia

Žrtve

LEPA DOKTORKA EVA KARNEIRO O ZARAZI: Isceđeni fudbaleri lak plen za koronu

Fudbal -

Nekadašnja lekarka Čelsija tvrdi da igrači zbog napora, pre svega iscrpljujućih treninga i velikog broja utakmica, gube imunitet i postaju lake žrtve virusa

Eva Karneiro, nekadašnja seksi lekarka Čelsija, objasnila je zašto se veliki broj fudbalera lako zarazi koronavirusom. Poslednjih dana raste broj obolelih među sportistima, a posebno su osetljivi baš fudbaleri.

Lepa lekarka iz Gibraltara radila je u Čelsiju šest godina, a sada je doktor sporta i šef odeljenja u jednoj bolnici u Londonu.

- Fudbaleri češće obolevaju od virusa i infekcija gornjeg respiratornog trakta, jer je problem u naporu, odnosno fizičkoj aktivnosti. Telo se izlaže velikim naporima i nema vremena da se oporavi. Posle utakmice slede treninzi koji prave novi problem telu. Kada igrate svaka 72 sata, vi postepeno iscrpljujete sve rezerve, zato na kraju sezone fudbaleri deluju isceđeno. Postepeno gubite imunitet, stvara se hronični umor - kazala je Karneirova.

Ona dalje navodi da je život fudbalera kao grupe specifičan, odnosno da se ne može porediti sa bilo kojom drugom zajednicom u društvu.

- Teško ih je i sada ubediti da grljenje i rukovanje jeste opasno, jer tu se rađa posebna vrsta odnosa i zajedništva u timu. Moraju da ih nadziru, teško ih je ubediti da budu u samoizolaciji jer nisu navikli da im se naređuje van terena - istakla je Eva i dodala:

- Ovo je jedinstvena situacija, nikada nije viđena u fudbalu. Ovde se ne radi o pojedinačnim slučajevima, već mora da se poradi na kolektivnoj svesti igrača. A to nije nimalo lako.

Najgore u Italiji: VLAHOVIĆ JE BOLJE

foto: Instagram

Veliki broj fudbalera u najjačim ligama sveta dobio je koronavirus. Najgora situacija je u Italiji, gde su, pored srpskog igrača Dušana Vlahovića, Pecele i Kutronea, uz fizioterapeuta (Fjorentina) pozitivni na virus kovid-19 bili Danijele Rugani (Juventus), te kvintet iz Sampdorije Gabijadini, Koli, Ekdal, La Gumina i Torsbi.

- Ne brinite, dobro sam. Virus me neće zaustaviti, nastaviću da dajem golove - napisao je Vlahović na Instagramu.

Baskija na nogama: FEJSA IDE NA TESTIRANJE

foto: Dado Đilas

Mediji iz Baskije u subotu su preneli informaciju da su pozitivni na testovima za virus korona bili članovi stručnog štaba iz Vitorije. Njihova imena, kao ni zdravstveno stanje, nisu navedeni. Iz tog razloga, klub Alaves je odlučio da u ponedeljak testira sve fudbalere, a među njima i srpskog internacionalca Ljubomira Fejsu.

(Kurir.rs / Aleksandar Radonić / Foto:Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track