RON ARTEST VIŠE NIJE ZA MIR U SVETU: Bivši NBA košarkaš menja imena ko gaće i čarape (VIDEO)
Foto: Profimedia

KAKAV LIK

RON ARTEST VIŠE NIJE ZA MIR U SVETU: Bivši NBA košarkaš menja imena ko gaće i čarape (VIDEO)

Košarka -

Jedan od "najluđih" osvajača NBA prstena rođenjem Ron Artes, a od 2011. godine Meta Vorld Pis, sada se više ni tako ne zove...

Sigurno je da Ron Artest nije prvi sportista koji je odlučio da promeni ime, ali je zato izvesno jedini kome je palo na pamet da to uradi dva puta. I ne samo da mu je palo na pamet, nego je i ostvario svoju ideju. Ronu izgleda više nije do "mira u svetu", sada je Meta Ford-Artest, odnosno zadržao je ime, a promenio prezime. Valjda! Meta je inače budistički termin koji bi se mogao prevesti kao ljubaznost, dobrota i slično, a novo prezime je zapravo staro, s tim što je sada dodao i prezime svoje supruge. Kada je prvi put menjao ime rekao je da se umorio od svog pravog imena, ali dodao i jedan košarkaški razlog:

- Kada se navijači naljute na mene, sigurno neće moći da kažu: Mrzimo svetski mir.

Ipak, ni promena imena nije uticala na to da košarkaš spusti loptu kada je potrebno, a u snimku koji sledi izdvojene su samo neke od njegovih tuča na NBA parketima širom Sjedinjenih Američkih Država.

Imao je, u to vreme pod imenom Meta Vorld Pis, kontroverzni košarkaš i izlet u "književnost, pa je izdao knjigu za decu "Metine priče za laku noć", sa idejom da deci pomogne u pozitivnom razmišljanju o dnevnim dešavanjima.

A šta će doneti ovo treće poglavlje u njegovom životu? Ostaje nam da budemo spremni na moguće i nemoguće, sačekamo i vidimo.

(Gojko Filipović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track