NAS DOSLVONO JURE, NE SMEMO IZAĆI IZ KUĆE: Lebron potpuno poludeo zbog snimka hladnokrvnog ubistva mladog crnca
Foto: AP

UZNEMIRUJUĆI VIDEO

NAS DOSLVONO JURE, NE SMEMO IZAĆI IZ KUĆE: Lebron potpuno poludeo zbog snimka hladnokrvnog ubistva mladog crnca

Košarka -

Košarkaški as Lebron Džejms aktivan je na društvenim mrežama i proetestuje svaki put kada se Afroamerikancimana teritoriji Sjedinjenih Američkih Država nanese nepravda.

Tako je burno reagovao na snimak hladnokrvnog ubistva Ahmauda Arberija (25) nenaoružanog Afroamerikanca kojeg su, dok je džogirao, belci otac i sin ubili iz vatrenog oružja uz objašnjenje da su mislili da će ih napasti. Prošli su bez optužbe.

Ubistvo se dogodilo u Džordžiji još u veljači, ali sad je procurio jeziv snimak, na kojije Lebron reagovao emotivnom objavom na Tviteru.

"Nas doslovno jure, svaki dan, svaki put kad napustimo sigurnost naših domova! Ne možemo otići ni na prokleto trčanje. Mislim, koji ku..c, čoveče, je l' me zajeba...e?! Žao mi je, Ahmaude, počivaj u raju, moje molitve i blagoslovi idu na nebo i tvojoj porodici", napisao je besni Lebron.

Video je iz automobila snimio vozač koji se zatekao na mestu zločina.

Gregori Mekmajkl, 64-godišnji bivši policajac, i njegov 34-godišnji sin Trevis ugledali su Arberija i zaključili da jako podseća na osumnjičenog za niz provala. Krenuli su za njim kamionetom, a u policijskom izvještaju stoji da su ga pozivali da stane jer su hteli razgovarati s njim, te da je Arberi zatim napao Trevisa. Ispaljeni su hici i mladić je pao na put.

Na snimku se vidi da je Arberi pokušao zaobići kamionet, ali ne i ko je koga napao, samo sukob s mlađim Mekmajkl, pucnjevi i pad Arberijevog beživotnog tela na put.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track