DRAŽEN NIJE BIO ROĐAK SAMO S BODIROGOM: Rod mu je i Sveti Sava! (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen

Ovo se baš i nije znalo

DRAŽEN NIJE BIO ROĐAK SAMO S BODIROGOM: Rod mu je i Sveti Sava! (FOTO)

Košarka -

Legendarni, prerano nastradali Dražen Petrović, bio je rođak sa Dejanom Bodirogom, to već svi znaju. Međutim, u Srbiji je još jedan košarkaški as s kojim jedan je od najboljih evropskiih igrača u istoriji imao rodbinske veze.

Dražen i Bodiroga su bili braća. Deda Dražena Petrovića i Dejanova baka su bili rođeni brat i sestra. Reč je o Jovanu Petroviću i Gospavi Petrović.

Ipak, manje se zna da je košarkaški Mocart, kako su ga zvali zbog bravura na terenu, rođak sa Milenkom Savovićem, legendarnim košarkašem Partizana, kome su navijači skandirali "Sveti Sava". Milenko je bio nezamenjivi član crno-belih i kapiten 80-tih godina, a u svojoj karijeri branio je samo boje Partizana i jednu sezonu španske Granade.

Milenko Savović
Milenko Savovićfoto: Starsportphoto

Milenko je poreklom Hercegovac, kao i Draženov otac, pa otud i rodbinska povezanost.

- Petrovići su moji rođaci. Jole Petrović me svaki put, kada smo igrali u Šibeniku, sačekao da me pozdravi i pita za rodbinu - otkrio je Savović na Tviteru.

foto: Pritnscreen/Twitter

Najveći Savovićev uspeh u Partizanu došao je 1992, kada je kao sportski direktor crno-belih stigao do titule šampiona Evrope. I kao igrač je bio uspešan, osvojio je tri titule šampiona Jugoslavije, tri puta je bio najbolji u domaćem kupu, a učestvovao je u osvajanju sve tri titule u Kupu Radivoja Koraća.

(Predrag Gajić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track