ZVEZDA I PARTIZAN TEŠKO U PAKETU: Španci tvrde da u Evroligi ima mesta samo za jednog! Evo kakva je situacija
Foto: Starsport©

čeka se rasplet

ZVEZDA I PARTIZAN TEŠKO U PAKETU: Španci tvrde da u Evroligi ima mesta samo za jednog! Evo kakva je situacija

Košarka -

Šanse da košarkaši Crvene zvezde i Partizana zajedno igraju Evroligu naredne sezone su minimalne, prenose španski mediji i tvrdi da ukoliko neka od ekipa koje ove sezone nisu igrale najjače evropsko klupsko takmičenje, dobije pozivnicu, najugroženiji za gubitak mesta u takmičenju su Valensija, Crvena zvezda i Zenit.

Španski list opciju sa Zvezdom i Partizanom u Evroligi naredne sezone ocenjuje ,,teškom“. Sigurno je da mesto obezbeđeno imaju klubovi sa licencama Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, CSKA, Makabi iz Tel Aviva, milanska Olimpija i Žalgiris, a ostalih sedam se raspoređuje prema kriterijumima i najboljim iz ABA lige, Nemačke, VTB lige i Evrokupa. Tako su vize za ovu sezonu izborili Crvena zvezda, Alba, Himki, Valensija i po specijalnim pozivnicama Bajern, ASVEL i Zenit iz Sankt Peterburga.

Ako se prekine sezona sigurni su, prema Mundo Deportivu, pored 11 sa licencama Bajern, ASVEL, Himki i još jedan nemački tim.

"Poslednje glasine ukazuju na izvesnu pozivnicu za Virtus Bolonju i još jednu, za Partizan. Ako uđe bilo koji drugi tim u opasnosti su Crvena zvezda, Valensija i Zenit. Zvezda je pre pauze bila iza Partizana u ABA ligi i ne može da ospori sportske zasluge. Mesto u Evroligi pokušaće da spasi Završnim turnirom u Beogr

Sastanak na kom bi trebalo da se odluči hoće li sezona biti prekinuta ili će se naći model za završetak biće održan u ponedeljak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track