KOVAČEVIĆ JE DVA PUTA GLEDAO SMRTI U OČI: Ove zime, kada su pucali u njega i pre 10 godina u Olimpijakosu!
Foto: Starsport©

imao mnogo sreće

KOVAČEVIĆ JE DVA PUTA GLEDAO SMRTI U OČI: Ove zime, kada su pucali u njega i pre 10 godina u Olimpijakosu!

Fudbal -

Bivši sportski direktor fudbalske reprezentacije Srbije Darko Kovačević prisetio se nemilih scena iz Atine

Darko Kovačević je na srpski Božić ove godine, 7. januara, ranjen ispred svoje zgrade u Atini. Na njega su pucala nepoznata lica, a motiv napada do danas nije otkriven. Darko Kovačević se posle svega oporavio i nastavio da živi u Grčkoj. Otkriva, da to što mu se desilo 7. januara nije prvi put da gleda smrti u oči.

foto: Youtube Printscreen, @starsport

- Dobro sam! Sve se vraća u normalu. Cela priča oko napada na mene je u rukama policije - počeo je razgovor Darko Kovačević.

Italijanski novinar Đaluka Di Marcio uradio je intervju sa Darkom Kovačevićem preko Instagrama, a nekadašnji srpski fudbaler otkrio mu je da je tokom igranja za Olimpijakos imao ozbiljnih zdravstvenih problema i da mu je život visio o koncu.

Crazy for this game ?⚪️ #passion #ljubav #fudbal #olympiacos

A post shared by Darko Kovacevic (@darkokovacevicofficial) on

- Sećam se, bilo je to u januaru 2009. godine. Bio sam član Olimpijakosa, imali smo rutinski zdravstveni pregled u klubu. Lekari su mi pronašli da imam arterijsku stenozu, odnosno da mi je aurta zapušena čak 98 odsto. Imao sam operaciju na srcu i morao sam da okončam fudbalsku karijeru. Lekar iz kluba Penos Stamatopulos spasao mi je život.

Darko Kovačević se prisetio i Evropskog prvenstva 2000. godine u Belgiji i Holandiji i velikog potencijala koji je imala tadašnja reprezentacija Jugoslavije.

- Imali smo jaku i moćnu ekipu. Savićević, Mijatović, Jugović, Milošević, Jokanović, Stanković, Đukić... Nije bilo lako izabrati najboljih 11. Ali, Boškov je bio sjajan trener, znao je da uvek izabere najbolje. Šteta što nismo uradili nešto veliko na tom EP. Nedostajalo nam je i sreće - prisetio se Darko Kovačević.

Kurir sport/www.gianlucadimarzio.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track