JOKIĆEV SAIGRAČ IZAZVAO SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA: Košarkaš pokupio GNEV javnosti zbog ubistva koje trese Ameriku (FOTO)
Foto: Profimedia

STRAŠNO

JOKIĆEV SAIGRAČ IZAZVAO SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA: Košarkaš pokupio GNEV javnosti zbog ubistva koje trese Ameriku (FOTO)

Košarka -

Košarkaš Denvera Majkl Porter junior izazavao je burnu reakciju javnosti u Americi svojim komentarom na Tviteru.

Potresni snimak sa američkih ulica za kratko vreme je obišao svet, a na njemu se jasno vidi kako jedan policajac na zemlji drži Džordža Flojda. Kolenom na vratu pritiskao je policajac čoveka koji se žalio kako ne može da diše, a u momentima zatim ostao bez svesti i preminuo. Policajci koji su bili na licu mesta su suspendovani, a snosiće i velike posledice u vidu suđenja za ubistvo.

Igrač Nagetsa je gotovo navukao gnev ljudi u SAD pošto je stao u odbranu policijskih službenika koji nisu kao onaj koji je držao kolenu na vratu Flojda.

"Onoliko koliko se molite za Džordžovu familiju, isto se molite i za policajce koji su bili uključeni u ovo zlo. Ma koliko bilo teško, molite se za njih umesto što ih mrzite. Molite se da Bog promeni njihova srca", napisao je Porter junior, saigrač Nikole Jokića, na Tviteru.

Brzo su se javili drugi NBA košarkaši poput Lua Vilijamsa i Moa Harklesa koji nisu saglasni sa igračem Denvera. Oštar odgovor imao je i nekadašnji NBA igrač Stiven Džekson.

"Majkl Porter junior je mlad i veoma naivan. Da li mislite da se crnci ne mole već 400 godina unazad da ne budu tretirani na ovakav način. Verujte mi, molili smo i molimo se jače nego bilo koja druga rasa na planeti. Kako se to nije desilo, nema potrebe da se misli će molitva promenite policajce od toga da stavljaju kolena na naš vrat. Porter mora da razume to", rekao je Džekson.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track