JEZIVO PREDSKAZANJE: Majka Dražena Petrovića otkrila da ju je pre pogibije sina jedan čovek upozorio na tragediju
Foto: screenshot

Tuga

JEZIVO PREDSKAZANJE: Majka Dražena Petrovića otkrila da ju je pre pogibije sina jedan čovek upozorio na tragediju

Košarka -

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena u Jugoslaviji Dražen Petrović poginuo je u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine, a njegova majka Biserka čuva uspomenu na neprežaljenog sina.

Biserka je doživela najveću tragediju koja može da zadesi jednog roditelja - ostala je bez deteta.

Gospođa Petrović je utehu posle pogibije sina pronašla u čuvanju uspomene na njega, jednog od najboljih evropskih i svetskih košarkaša. Priznaje da često plače, ali ne želi da iko vidi njene suze. Momenat kada su joj javili da njenog mezimca više nema i dalje je bolan.

- Bilo je oko ponoći kada je zazvonio telefon. Javila sam se i glas sa druge strane je pitao da li je to stan Dražena Petrovića. Kada sam rekla da jeste, rekli su mi "Vaš sin je poginuo". Pokušala sam da skočim sa terase kada sam to čula i bez preterivanja suprug me je u poslednjem trenutku ščepao i spasao život. Moj drugi sin je sa još nekoliko prijatelja nadajući se da vest nije tačna, pokušavao da proveri šta se dogodilo. Nažalost, potvrdili su da je istina i da je Dražen poginuo - prisetila se Biserka Petrović.

Ostaje velika žal zbog toga što Dražen nije imao dece, kako bi barem tako, kroz potomstvo živela uspomena na njega. Dosta zanimljiv segment odnosio se na priču o tome kako je Draženova majka upoznala osobu koja je predvidela smrt njenog sina.

- Dok je još Dražen bio živ, u Zagrebu sam u nekom društvu upoznala čoveka koji me je pitao "Šta će ove dve žene uz Dražena". Govorio je o njegovim saputnicama u vreme tragedije - seća se Biserka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track