VOZILA JE 160 KM/H I OTERALA DRAŽENA U SMRT: Klara se udala za slavnog Nemca i doživela još dve porodične tragedije
Foto: Profimedia

Tužna sudbina

VOZILA JE 160 KM/H I OTERALA DRAŽENA U SMRT: Klara se udala za slavnog Nemca i doživela još dve porodične tragedije

Košarka -

Na današnji dan pre 27 godina u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj poginuo je hrvatski košarkaš Dražen Petrović.

Petrović je nastradao kada se njegov golf zakucao u cisternu koja se preprečila na auto-putu. Za volanom je bila njegova tadašnja devojka Klara Šalantzi, a pozadi je sedela njena drugarica Hilal Edebal. Petrović, koji je sedeo na suvozačevom mestu, nije bio vezan i u trenutku sudara je spavao. Od siline udara Petrović je izleteo kroz prednje staklo i ostao na mestu mrtav. Edebal je zadobila povrede zbog kojih je morala da ostavi košarku, a i dan-danas oseća posledice pošto ima problema s pamćenjem.

Najbolje je prošla sama Klara, koja je vozila 160 km/h u trenutku nesreće. Ona je provela sedam dana na intenzivnoj nezi i imala je tek jednu ozbiljnu posekotinu.

Klara se nedugo posle ove tragedije vratila uobičajenom životu. Nastavila je da radi kao fotomodel u Americi i da igra košarku. Tri godine posle nesreće je u jednoj emisiji upoznala legendu nemačkog fudbala Olivera Birhofa i 2001. godine se udala za njega.

Par je dobio ćerku 2007. godine, ali je 2010. godine Klara u osmom mesecu trudnoće izgubila dete. Iste godine joj se dogodila još jedna porodična tragedija, pošto je preminuo njen brat Ladislav.

Klara se nikada javno nije izvinila zbog nesreće u kojoj je stradao Dražen Petrović. Nikada nije govorila o toj temi. Nezvanično, nekoliko puta je posetila Draženov grob, a spekuliše se i da je u kontaktu sa Draženovim bratom Aleksandrom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track