ZVANIČNO! Panatinaikos podneo zahtev za napuštanje Evrolige! Da li je ovo prilika za Partizan?
Foto: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

ZANIMLJIVO

ZVANIČNO! Panatinaikos podneo zahtev za napuštanje Evrolige! Da li je ovo prilika za Partizan?

Košarka -

Kako pišu grčki mediji, košarkaški klub Panatinaikos iz Atine zvanično je poslao zahtez Evroligi za istupanje iz ovog takmičenja.

Portal SDNA piše da je predsednik kluba Manos Papadopulos službenim pismom obavestio rukovodstvo Evrolige da želi izlazak iz tog takmičenja.

"Kao što vam je poznato, poslednja dva meseca Panatinaikos komunicira s vama, izražavajući, diskretno, ali jasno, svoju volju da raskine zagarantovani ugovor sa Evroligom. Tražili smo da se ovo važno pitanje što pre postavi nadležnim telima. Međutim, vaš odgovor da će takav razvoj događaja značajno naštetiti pregovorima o košarci Evrolige sa njenim sponzorima, kao i samom proizvodu u to vreme, tokom kojeg je kriza pandemije u porastu, rezultirao je da razmotrimo vašu zabrinutost i odlučili smo da se ponašamo sa najvećom delikatnošću. Nismo poslali zvanično obaveštenje, niti smo pokušali da izvršimo bilo kakav pritisak, poštujući okolnosti.

foto: Profimedia

Međutim, vreme je odavno prošlo i još uvek nismo dobili nikakav odgovor na naš razuman i legitiman zahtev.

Shodno tome, s obzirom na činjenicu da - indikativno - prisustvo našeg tima u Evroligi nije nimalo korisno za nas, dok istovremeno nije bilo korisne eksploatacije ili povećanja prihoda Evrolige, Panathinaikos izražava svoju nameru pismeno i zvanično da prenese svoju dozvolu za učešće i akcije. Zvanično tražimo od nadležnih tela Evrolige da preduzmu sve potrebne korake po tom pitanju.

Hvala unapred.

Ostajemo vam na raspolaganju za svako pojašnjenje.

Predsednik

Manos Papadopoulos", piše u pismu.

Prethono je vlasnik Dimitris Janakopulos nekoliko puta oštro kritikovao Đordija Bertomeua i Evroligu zbog načina vođenja takmičenja koje, kako često ističe, ne odgovra klubovima.

PAO je sa Evroligom 2015. godine potpisao desetogodišnji ugovor, tj. dobio A licencu.

Ostaje pitanje da li je ovo prilika za Partizan da popuni ovo upražnjeno mesto u Evroligi ukoliko se prihvati ovaj zahtev?

S obzirom na činjenicu da su crno-beli u trenutku prekida takmičenja u Evrokupu imali najbolji skor, logično bi bilo da im to mesto bude ponuđeno. Pitanje je ima li mesta za logiku pored novca?

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track