PARTIZANOV PREDLOG ODBIJEN: Pet klubova nije htelo da se izjasni, FMP ostaje u regionalnoj ligi! Sednica će se nastaviti
Foto: Starsport©

burna sednica

PARTIZANOV PREDLOG ODBIJEN: Pet klubova nije htelo da se izjasni, FMP ostaje u regionalnoj ligi! Sednica će se nastaviti

Košarka -

Skupština regionalne ABA košarkaške lige protekla je veoma burno, a većina tema donela je podele među predstavnicima klubova.

Glavna polemika se vodila o izbacivanju FMP iz ABA lige, a kako Partizan nije mogao da pronađe zajednički jezik sa ostalim klubovima sednica je prekinuta i biće nastavljena narednih dana.

Oprečni stavovi u velikoj meri su otežali donošenje odluka pa su direktor takmičenja Dubravko Kmetović i sportski direktor Milija Vojinović zbog opstrukcija i nepoštovanja dogovora sa pređašnjeg zasedanja čak izrazili želju da se povuku sa funkcija.

Klubovi su se najviše sporili po pitanju izbora novog predsednika, a najglasniji protivnici izbora bili su predstavnici Partizana. Na inicijativu crno-belih polemisalo se i o eventualnom izbacivanju FMP iz ABA lige zbog kako su iz Partizana naveli “veze FMP i Crvene zvezde”, ali je pet klubova u glasanju ponaosob odbilo da se izjasni o statusu FMP.

Nakon što predstavnici klubova nisu uspeli da pronađu zajednički jezik dogovoreno je da sednica bude nastavljena narednih dana. Partizan će u međuvremenu sazvati Upravni odbor kluba gde će predstavnik crno-belih sa skupštinskog zasedanja predoči šta je stav ostalih klubova nakon čega će se beogradski klub izjasniti po tački sedam dnevnog reda, vezanoj za status FMP-a.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track