USPEŠNA PROVERA ZA CRVENO-BELE: Zvezda na Divčibarama savladala IMT
Foto: Zvezda.rs

pripreme

USPEŠNA PROVERA ZA CRVENO-BELE: Zvezda na Divčibarama savladala IMT

Fudbal -

U prvoj kontrolnoj utakmici koju su fudbaleri Crvene zvezde odigrali u okviru priprema za novu sezonu, ostvarena je pobeda u duelu sa IMT-om (2:0). Radost timu Dejana Stankovića doneli su Mirko Ivanić u 51. minutu i Andrija Radulović u 85. minutu meča.

Otvaranje meča obeležio je visoki presing naših fudbalera koji su veoma ofanzivno izašli pred tim Zorana Rendulića, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, a sada trenera IMT-a. Ipak, uzvraćali su "traktoristi" kontra napadima, ali su bili veoma koncentrisani naši defanzivci na čelu sa golmanom Vasiljevićem koji je dobro intervenisao u 5. minutu posle pokušaja Glišića. Kolosalnu priliku za naš tim imao je Krstović koji je u 16. minutu šutirao tik pored desne stative Blagojevića.

Pretili su crveno-beli i u 27. minutu kada je posle centaršuta Vukanovića, loptu primio Krstović i proigrao ofanzivnijeg Babića u našem timu - Iliju, međutim, udarac fudbalera rođenog 2002. godine biva izblokiran u poslednjem trenutku. Upravo je mladi Babić, zajedno sa Vukanovićem, pravio i najviše problema poslednjoj liniji IMT-a u prvom poluvremenu, a malo je falilo da se Srđan Babić, koji je tokom prošle sezone demonstrirao da je veoma opasan posle prekida upiše u strelce u 44. minutu, ali se Blagojević pomučio i uspeo da odbrani.

Nije trebalo Kataiu da po ulasku na teren podseti na sve ono što ume i što je demonstrirao u prvom navratu kada je nosio dres Crvene zvezde. Pokušao je posle nekoliko driblinga da iznenadi golmana Blagojevića udarcem iskosa, ali je čuvar mreže IMT-a uspeo da interveniše. Naš tim je do prednosti došao u 51. minutu posle fenomenalne akcije u kojoj su učestvovali Ivanić i Katai. Prvo je Ivanić povukao kontru, potom je proigrao Kataia koji je nesebično vratio loptu vezisti iz Bačkog Jarka, a on rutinski matirao Blagojevića. Pokušao je i Radulović pet minuta kasnije da udvostruči prednost udarcem sa distance, dok je sa druge strane najviše pretio Lučić, momak od koga je gotovo svaki opasan napad IMT-a polazio.

Malo je sreće nedostajalo Gajiću u 63. minutu da postigne pogodak posle centaršuta Rodića, a veoma aktivan u igri bio je i Seku Sanogo koji je gotovo svaku loptu na sredini terena uspeo da osvoji. Drugi pogodak za naš tim delo je Andrije Radulovića. Talentovani vezista je u 85. minutu "promešao" odbranu rivala, i iskosa sa ivice kaznenog prostora pogodio dalji ugao gola IMT-a, te još jednom demonstrirao raskošan potencijal koji poseduje. Vulićev udarac u nadoknadi vremena bilo je poslednje što je viđeno na današnjem meču u kom je naš tim uspeo da ostvari pobedu.

Crvena zvezda - IMT 2:0 (0:0)

Stadion: FK Železničar, Lajkovac.

Sudija: Marko Ivković.

Strelci: Ivanić u 51. i Radulović u 85. minutu.

Crvena zvezda: Vasiljević, Mitrović, Degenek, S. Babić, Hajdin, Matić, I. Babić, Garsija, Vukanović, Simić, Krstović.

U drugom poluvremenu: Borjan, Gajić, Milunović, Pankov, Rodić, Sanogo, Vulić, Ivanić, Radulović, Katai, Tomane.

IMT: Blagojević, Damjanović, Ivanović, Marković, Zorić, Jovanović, Stefanović, Glišić, Lučić, Peralović, Đuričković.

Igrali su još: Crnobrnja, Toni, Ilić, Lukić, Đuković, Puletić, Tejić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track