IGRAO JE NA PET ŠAMPIONATA EVROPE, A SAD NOSI GAJBICE DA PREŽIVI! Košarkaška legenda Bosne jedva sastavlja kraj s krajem
Foto: Printskrin / You Tube

TUGA

IGRAO JE NA PET ŠAMPIONATA EVROPE, A SAD NOSI GAJBICE DA PREŽIVI! Košarkaška legenda Bosne jedva sastavlja kraj s krajem

Košarka -

Korona je mnoge sportske radnike dovela na rub egzistencije...

Rekorder po broju nastupa u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, proslavljeni košarkaš Samir Lerić (47), morao je da promeni zanimanje kako bi preživeo krizu koju je prouzrokovala pandemija virusa korona.

Iako je legenda košarke u Bosni i poseduje diplomu profesora sporta i višeg sportskog trenera, Lekić je morao da se skloni sa košarkaškog parketa kako bi preživeo.

foto: Printskrin / You Tube

"Mislio sam da ću za stalno ostati u sportu, ali u ovim vremenima ništa se ne može predvidjeti sa sigurnošću. Jedna vrata su nažalost zatvorena tamo gdje sam se najbolje snalazio, ali otvorila su se nova. Sportski radnik teško može sebi priuštiti da ne radi pola godine, kao što je sada slučaj u vrijeme situacije sa COVIDOM 19", ističe proslavljeni košarkaš.

Lerić sada radi kao dostavljač hleba za jednu uspešnu kompaniju iz Bosne i zahvalan je vlasniku iste što je dobio priliku da obezbedi svojoj porodici osnovne uslove za život.

Lerić je poslednjih godina bio angažovan u SKK Student iz Mostara, koji je nakon prekinute sezone zbog korona virusa stekao pravo nastupa u prvom rangu košarke u BIH.

Međutim, nedostatak finansija ima je stvorio ogromne poteškoće, pa neće nastupati u prvoj ligi Bosne. Loša situacja u klubu očito se odrazila i na Lerića koji je bio primoran da pronađe novi posao.

Nakon 12 godina reprezentativne karijer, pet šampionata Evrope, osvojenog prvenstva i kupova BIH, diplome profesora sporta i višeg košarkaškog trenera, legenda je morala da napusti košarku.

Kurir sport/Oslobođenje.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track