LEKCIJE LEGENDARNOG VASILISA SPANULISA: Kako GRK pravi SRBIJI novog košarkaškog asa! FOTO
Foto: euroleague.net

Da se zna ko je tata

LEKCIJE LEGENDARNOG VASILISA SPANULISA: Kako GRK pravi SRBIJI novog košarkaškog asa! FOTO

Košarka -

Grčka legenda daje lekcije jednom od najtalentovanijih evropskih košarkaša, koji bi u perspektivi mogao da bude okosnica reprezentacije Srbije.

Mladi Tristan Vukčević, krilo omladinskog tima Real Madrida, vežba u Atini sa čuvenim Vasilisom Spanulisom.

feeling like Lisa how im getting these Ann ones?

A post shared by Tristan Vukcevic (@tristan_vkc) on

Prema sopstvenom priznanju, iako je oko 15 cm viši i (208 cm 193 cm) i 21 godinu mlađi, u obe partije "jedan na jedan" pobedio je bek Olimpijakosa.

foto: Prinstscreen/ Instagram

Vukčević je, takođe, igrao u Olimpijakosu, pre nego što se otisnuo u Španiju. On je sin poznatog srpskog košarkaša Dušana Vukčevića, koji je devedesetih, kao junior Crvene zvezde, prešao da živi i igra u Grčkoj kao mnogi njegovi vršnjaci tih ratnih godina.

foto: Printskrin Instagram

Dobio je i grčki pasoš, ali se početkom novog milenijuma, ipak, vratio matici 2003. godine prihvativši poziv tadašnjeg selektora Duška Vujoševića reprezentacije Srbije i Crne Gore da zaigra na EP u Švedskoj.

Ipak, što se tiče budućnosti Tristana Vukčevića u nacionalnom timu, onda zasad iz nepoznatih razloga nije dovoljno dobro definisana. Prošle godine je Igor Rakočević, ispred KSS, izrazio nadu da će mlađi Vukčević krenuti stopama oca i zaigrati za Srbiju, ali se to još nije desilo. Inače, Tristan ima i pasoš Grčke.

Kurir sport/ D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track