MIHA POČASNI GRAĐANIN BOLONJE: Jedna odbornica tražila da mu ne daju titulu zbog političkih stavova i VEZE SA ARKANOM?!
Foto: AP

OZVANIČENO

MIHA POČASNI GRAĐANIN BOLONJE: Jedna odbornica tražila da mu ne daju titulu zbog političkih stavova i VEZE SA ARKANOM?!

Fudbal -

Srpski fudbalski stručnjak izabran je za počasnog građanina Bolonje. Incijativa da se Siniši Mihajloviću dodeli ovo priznanje pokrenuta je u decembru, a danas je sa 26 glasova za i tri protiv sve postalo zvanično!

Mihajlović je, u momentima kada se bukvalno borio sa život i lečio se od leukemije, neprestano bio uz svoj tim na treninzima i utakmicama, a to je nešto što su svi prepoznali kao veliki ljudski kvalitet. Tačnije, svi osim troje koji su bili protiv.

foto: Starsport©

Jedna od njih bila je odbornica Amelija Fraskaloli, koja se i pre glasanja zalagala da Miha ne dobije ovo zvanje zbog njegovih političkioh stavova, veza sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i ultrasima Crvene zvezde, pišu crnogorske vijesti.

- Mora se pamtiti priča o njegovom životu. Povezivan je u prošlosti sa genocidom u Jugoslaviji i to se ne može zaboraviti - rekla je Amelija, a onda izrekla priličnu besmislicu:

foto: Shutterstock, Printscreen

- Ovo znači da bi se titula počasnog građanina mogla dodeliti svim pacijentima koji dođu u Bolonju da se leče od raka, svi su oni heroji poput Siniše.

Zdrav razume je, rekli bismo, preovladao, a u obrazloženju odluke stoji da se Mihajlović "istakao kao ljudsko biće pre nego kao trener i sportista", te da su u njemu mnogi "našli primer humanosti i obnavljanja životne energije".

Mihajlović je izjavio da je ponosan.

- Počastvovan sam što sam kao Srbin postao počasni građanin italijanskog grada. Bolonja je nešto najbolje što Itlaija ima, jedan od najlepših gradova, univerzitetski grad. Nadam se da ću i ubuduće biti dobar primer i da ću ponosno predstavljati Bolonju.

G. F. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track