Najnovije vesti

NEBOJŠA ČOVIĆ OBELODANIO KOLIKI JE BUDŽET CRVENE ZVEZDE: Prvi čovek crveno-belih otkrio i kolika je najveća plata igrača
Foto: Starsport©

SADA SE SVE ZNA

NEBOJŠA ČOVIĆ OBELODANIO KOLIKI JE BUDŽET CRVENE ZVEZDE: Prvi čovek crveno-belih otkrio i kolika je najveća plata igrača

Košarka

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda otkrio je da njegov klub ima najmanji budžet u Evroligi, iako se u javnosti mnogo spekuliše oko toga.

Čović je rekao da je budžet za plate oko 3.000.000 evra, a da najplaćeniji igrač ima između 350.000 i 400.000. 

foto: Stefan Stojanović

"Budžet Crvene zvezde za narednu sezonu iznosiće pet miliona evra neto. Biće, dakle, 30 odsto manji u poređenju sa prethodnom takmičarskom godinom. Nama su prihodi od prodatih sezonskih karata imali udela od nekih 25 do 30 posto u budžetima za prethodnu sezonu. Zbog pandemije virusa korona to u narednoj sezoni očigledno neće biti moguće", rekao je za dnevni list "Danas" Nebojša Čović.

Čović je naglasio da se budžet formira prema realnim mogućnostima.

"Crvena zvezda je navikla da posluje i ostvaruje rezultate sa budžetom koji je ubedljivo najmanji u Evroligi. Bez obzira na sve priče i spinove koje slušamo godinama da su nam budžeti 15, 14 ili 11 miliona evra. Mi budžet formiramo prema realnim mogućnostima i okolnostima, ali transparentno, jer Evroliga nije organizacija koja trpi i dozvoljava improvizacije. Na tom planu traži jasno i dokumentovano poslovanje".

foto: Starsport©

Otkrio je koliki je budžet za plate i koliko iznosi najveća plata.

"Govorimo o preporuci Evrolige koju je Crvena zvezda poštovala i poštovaće u budućnosti. Otprilike, tri miliona evra trošiće se na plate igrača u narednoj sezoni, među kojima će najveća biti 400.000 dolara, tačnije između 350.000 i 400.000 hiljada, a najmanja 70.000 evra, odnosno između 50 i 70", rekao je Čović.

(Kurir sport)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...