ŠPANAC JE ŠOKANTNOM ODLUKOM NAPRAVIO NOVAKU VELIKU USLUGU! Sada će teško uhvatiti Srbina koji juri REKORDE!
Foto: EPA/Lynn Bo Bo, AP/Rebecca Blackwell

BITKA ZA TRON

ŠPANAC JE ŠOKANTNOM ODLUKOM NAPRAVIO NOVAKU VELIKU USLUGU! Sada će teško uhvatiti Srbina koji juri REKORDE!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal doneo je odluku koja će ga skupo koštati! Odustao je od učešća na US openu i tako omogućio Novaku da do 2021. godine bude siguran na prvoj poziciji ATP liste.

Nadal trenutno ima 370 bodova manje od Novaka i Masters u Madridu mu je bio idealna prilika da dođe do bodova koji bi ugrozili Srbina, međutim, turnir je zbog koronavirusa otkazan i Novak neće braniti titulu u prestonici Španije.

Nadal je odlučio da ne igra na US openu, gde je trebalo da brani titulu. Novak još uvek nije potvrdio učešće u Njujorku, a ukoliko odluči da nastupi na US openu imaće priliku da poveća razliku jer je prošle godine zaustavljen u osmini finala.

Nakon US opena sledi Rolan Garos i turnir u Rimu, Nadal je potvrdio učešće, ali će na oba braniti titulu. Novak je u Rimu stigao do finala, a u Parizu je zaustavljen u polufinalu.

U svakom slučaju, Novak do kraja sezone ne brani veliki broj poena i ima idelnu priliku da poveća razliku.

Lista je trenutno "zamrznuta", a Novak je 282 nedelje bio na vrhu. Srbin čeka da se "odmrzne" jer ima sjajnu priliku da do kraja godine prestigne Pita Samprasa koji je 286 nedelja bio najbolji na svetu. Đokovićev krajnji cilj je svakako rekord Rodžera Federera, koji je 310 nedelja u karijeri bio prvi reket sveta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track