MIJAILOVIĆ OBJASNIO STAV PARTIZANA: Učinićemo ustupak ABA ligi ako Zvezda i FMP pristanu na SUD u Lozani! VIDEO
Foto: Zorana Jevtić

direktan

MIJAILOVIĆ OBJASNIO STAV PARTIZANA: Učinićemo ustupak ABA ligi ako Zvezda i FMP pristanu na SUD u Lozani! VIDEO

Košarka -

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović najavio je šta će biti tema predstojeće video-konferencije ABA lige.

"Pokušaćemo da nađemo dva rešenja: Kako početi sezoni i pod kojim uslovima i, druga važnija, kako urediti dokumentaciju pravnog društva ABA lige. Javnost je donekle upoznata, ali u poslednje vreme nije bila praksa da se u medijima pojavljuju dezinformacije. Partizan ne pokreće temu sukoba interesa FMP-a i Crvene zvezde. Naš pravni tim je poslao dosta jasnih dokaza gde se vidi direktan sukob interesa koji je u suprotnosti sa osnivačkim aktom našeg privrednog društva. To nije dozvoljeno ni u jednom sportu, a pogotovo ne u košarci. Od pojedinih predsednika klubova se vrši pritisak na Partizan da odustanemo od toga, čak i po cenu da se Partizan izbaci iz ABA lige", rekao je Mijailović "Partizan BC" i nastavio:

"Pojedini klubovi su na poslednjem sastanku davali predloge da Partizan dozvoli preregistraciju ABA lige, za šta mi jesmo, ali jesmo i za to da ona bude sasvim regularna, što do sada nije imala priliku. Mi ćemo prihvatiti poziv i dozvoliti uslovnu preregistraciju, ali da Crvena zvezda i FMP prihvate da se povede spor. Naš predlog je da se taj spor vodi na Arbitražnom sudu u Lozani, jednom od najkvalitetnijih sudova na svetu".

"To su pojedini klubovi prihvatili, a mi smo napravili ustupak ABA ligi jer smo pokazali da sm za napredak, uređenje dokumentacije i fer takmičenje. Ali ćemo sutra tražiti da nam ABA liga garantuje da kada Sud u Lozani donese odluku, ona se sprovede. Ako odluka bude da Partizan nije u pravu, Partizan će platiti troškove suđenja, a ako druga strana izgubi, FMP će morati da se isključi iz lige i neće moći da bude suvlasnik ABA", zaključio je Mijailović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track