LEGENDARNI KOBI BRAJANT POSLE SMRTI "ZARADIO" 20 MILIONA DOLARA: Čuveni Forbs vodi MORBIDNU LISTU o pokojnim velikanima
Foto: Printskrin

daleko bilo

LEGENDARNI KOBI BRAJANT POSLE SMRTI "ZARADIO" 20 MILIONA DOLARA: Čuveni Forbs vodi MORBIDNU LISTU o pokojnim velikanima

Košarka -

Legenda Los Anđeles Lejkersa i svetske košarke Kobi Brajant u januaru je izgubio život u padu helikoptera, a podaci koje donosi čuveni Forbs zaprepastili su svet.

Popularna Crna mamba "zaradila" je 20 miliona dolara od tragične pogibije do danas! Toliko novca da ga, kako pišu vodeći američki i svetski mediji, Forbs svrsta na listi najplaćenijih pokojnih velikana. I to na visoko šesto mesto.

foto: Profimedia

Čuveni pop muzičar Majkl Džeskon, koji je preminuo 25. juna 2009. godine, prvi je na Forbsovoj listi sa 48 miliona dolara, drugi je Dr. Seus, američki pisac knjiga za decu, scenarista, ilsutrator, pesnik... koji je preminuo 24. septembra 1991. godine i uz čije ime stoji cifra od 33 miliona dolara posthumne "zarade".

Čarls Šulc, autor crtaća Čarli Braun i Snupi, napustio nas je 12. februara 2000. godine, a njegvo račun od tada je teži za 32,5 miliona dolara, dok je kod legende američkog golfa Arnolda Palmera, koji je preminuo 10. septembra 2016, cifra stigla do 25 miliona dolara.

foto: Profimedia

Ispred Brajanta na listi je samo još legendarni Elvis Prisli, muzički Kralj, koji je 16. avgusta 1977. godine napustio ovaj svet, i na čijem računu od tada ima 23 miliona dolara.

foto: Profimedia

Iz Forbsa je objašnjeno da je Brajantov račun narastao najviše zbog činjenice da je "najk" rasprodao kompletan asortiman robe i brojnih proizvoda u vezi sa slavnim košarkašem, ali i da je od nesreće u kojoj je izgubio život njegova autobiografija prodata u više od 300.000 primeraka.

(G. F.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track