MOJ OTAC JE SA KOSOVA, IZ SRBIJE! Deni Avdija pričao Amerikancima o Zvezdi, Jugoslaviji, ocu Zuferu... (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

NBA

MOJ OTAC JE SA KOSOVA, IZ SRBIJE! Deni Avdija pričao Amerikancima o Zvezdi, Jugoslaviji, ocu Zuferu... (VIDEO)

Košarka -

Sin nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Zufera Avdije i košarkaš Makabija iz Tel Aviva Deni Avdija izabran je kao deveti pik od strane Vašington Vizardsa.

Ali ono što je privuklo veću pažnju javnosti od samog drafta mladog igrača jeste njegova izjava.

Kada se predstavljao američkoj javnosti putem video snimka rekao je:

"Moj otac je Zufer Avdija. Rođen je na Kosovu, u Srbiji. Bio je košarkaš reprezentacije Jugoslavije i nekoliko timova u Izraelu", rekao je Deni, dok su u pozadini išle njegove fotografije u obeležjima Zvezde.

Nedugo zatim dao je i izjavu tokom programa uživo:

"Izrael nije davao mnogo igrača u NBA i velika je čast predstavljati svoju zemlju. Uzbuđen sam i želim da unapredim svoju igru", rekao je Avdija u obraćanju nakon drafta i poručio da će učiniti sve da ih učini ponosnima.

Avdija je košarkaš Makabja i već tri godine zaredom je prvak Izraela, dok je prošle sezone bio i MVP ligaškog dela. Sa U20 reprezentacijom Izraela je dvaput bio prvak.

Pao je Uniks, a ako Partizan večeras (20.30) savlada i Huventud u zaostalom meču biće nadomak obezbeđivanja plasmana u Top 16 Evrokupa. Kvota da će crno-beli slaviti protiv španske ekipe je 1,20, a da će pobediti s više od 9,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Huventud.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track