NBA POKRENUO ISTRAGU! Bogdan Bogdanović u CENTRU PAŽNJE! Čelnici lige najavili ŽESTOKE KAZNE! (FOTO)
Foto: Profimedia

NBA

NBA POKRENUO ISTRAGU! Bogdan Bogdanović u CENTRU PAŽNJE! Čelnici lige najavili ŽESTOKE KAZNE! (FOTO)

Košarka -

Čelni ljudi NBA lige pokrenuli su istragu zbog propalog dogovora između Sakramenta i Milvokija u kojem je u centru pažnje bio Bogdan Bogdanović.

Ovaj "sign and trade" posao nije mogao da se dogovori i desi pre početka prelaznog roka za slobodne agente, a već u ponedeljak je procurila informacija da je sve dogovoreno.

Samo 48 sati posle toga pojavila se informacija da Bogdanović nije prihvatio uslove Baksa i da zbog toga nije prešao u njihove redove, ali zapravo je problem nastao zbog toga što su prekršeni strogi propisi NBA lige.

Pretpostavlja se da je Milvoki mimo pravila "petljao" i pregovarao sa Bogdanovićem, pre nego što je to legalno bilo dopušteno.

Pošto je Bogdanović ograničeno slobodan košarkaš, on sa Sakramentom, ali i sa drugim timovima, može da pregovara tek kada krene prelazni rok. Do tada je strogo zabranjeno i, pre svega, kažnjivo da timovi stupe u kontakt sa igračima.

Bogdanović nije smeo da pregovara, još manje da potpiše ugovor, s bilo kojim timom pre početka prelaznog roka, a zbog ovog "kiksa" će verovatno biti kažnjeni klubovi, ne i Srbin.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track