Košarkaši Rusije i Španije u polufinalu OI
Foto: REUTERS

Na korak do cilja

Košarkaši Rusije i Španije u polufinalu OI

Košarka -
Španija je u neizvesnoj utakmici uspela da dobije Francusku praktično u četvrtoj četvrtini. Francuzi su katastrofalno odigrali poslednju deonicu postigavši samo šest poena. N

LONDON - Košarkaši Rusije plasirali su se u polufinale na Olimpijskom turniru u Londonu pošto su savladali Litvaniju sa 83:74 (17:10, 15:17, 22:23, 29:24). Rusija će u polufinalu igrati protiv ekipe Španije koja je pobedila Francusku sa 66:59 (17:22, 17:15, 17:16, 15:6).

Najefikasniji u ekipi Rusije bili su Andrej Kirilenko sa 19 i Timofej Mozgov sa 17 poena. U reprezentaciji Litvanije najviše poena zabeležili su Rimantas Kaukenas sa 19 i Dariju Songajla sa 15.

Španija je u neizvesnoj utakmici uspela da dobije Francusku praktično u četvrtoj četvrtini. Francuzi su katastrofalno odigrali poslednju deonicu postigavši samo šest poena. Najviše koševa za špansku ekipu postigli su Mark Gasol 14 i Huan-Karlos Navaro 12.

U poraženoj Francuskoj najefikasniji su bili Toni Parker i Bori Dijao sa po 15 poena. Druga dva četvrtfinalna para su Brazil - Argentina i SAD - Australija.

Svi polufinalni mečevi igraće se u petak. Finale i meč za bronzu na programu su u nedelju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track