NOVOGODIŠNJA NBA NOĆ: Kingsi poraženi, Bjelica solidan, Pokuševski opravdao dobijene minute (VIDEO)
Foto: Profimedia

NBA

NOVOGODIŠNJA NBA NOĆ: Kingsi poraženi, Bjelica solidan, Pokuševski opravdao dobijene minute (VIDEO)

Košarka -

Novogodišnja noć donela nam je pet NBA duela, dvojica srpskih košarkaša izašla su na teren. Oklahoma je poražena od Nju Orleansa 113:80, a Sakramento Kinsi su izgubili od Hjuston Rokitsa 122:119.

Kazins i Vol su se vratili u tim posle pauze zbog korone, pa je to dodadtno doneli Roketsima kvalitet. Harden je bio lider tima sa 33 poena i 8 dodavanja i 6 skokova, Džon Vol je dodao 22, a Erik Gordon 17.

Kod Sakramenta Nemanja Bjelica nije mnogo igrao samo 15 minuta, ali je imao 8 koševa iz 5 skokova. Harison Barns je ubacio 24 poena, Dearon Foks 22, Badi Hild 19, ali je to bilo nedovoljno da se ugrozi Hjuston.

Od srpskih košarkaša na parketu je u novogodišnjoj noći bio i Aleksej Pokuševski u dresu Oklahome Sitija, ali Deda Mraz im nije doneo trijumf na poklon.

Kako su igrali, delovalo je kao da su celu prethodnu noć dugo slavili, pa ne čudi poraz od Nju Orleansa od 80:113.

Svega 80 poena za 48 minuta, jasni govori koliko su u timu Tandera bili šuterski raspoloženi.

Pokuševski i dalje pravi prve korake u NBA, uči svakodnevno, a za nešto manje od 21 minuta u igri postigao je tri poena uz pet skokova, dve asistencije, po jednu ukradenu loptu i blokadu, ali i čak šest izgubljenih lopti.

U timu Oklahome, najefikasniji je bio Al Horford sa 17 poena, dok je u pobedničkom timu Pelikansa najviše poena postigao Brendon Ingram, 20.

Erik Bledso je postigao 17, a Lonzo Bol poen manje.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track